Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

Κατάθεση προσφυγής κατά της μετάταξης των Δημοτικών Αστυνομικών στην Εξωτερική Φρουρά των Κ.Κ

Διαβάστε το ενημερωτικό σημείωμα της συναδέλφου πρώην Δημοτικής Αστυνομικού, πρώην προέδρου του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Ν. Τρικάλων και εξαιρεθήσας της διαθεσιμότητας λόγω κατοχής μεταπτυχιακού τίτλου κας Ευαγγελίας Κοντογιάννη που ανέλαβε, για λογαριασμό των π.Δ.Α. που μετατάχθηκαν στην Εξ. Φρουρά των Κ.Κ, τις συνεννοήσεις με τον δικηγόρο Θ. Μέλφο. 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Στις 23 /03/2015 δημοσιεύθηκε η απόφαση μετάταξης του Υπουργείου Δικαιοσύνης στους κλάδους ΔΕ Εξωτερικής Φρούρησης και ΔΕ Φύλαξης. Όσον αφορά τον ΚΛΑΔΟ ΔΕ Εξωτερικής φρούρησης και ΜΟΝΟ, η μετάταξη που διενεργήθηκε πάσχει ακυρότητος , διότι έγινε κατά παράβαση του Ν. 3388/2005 , ο οποίος ορίζει ρητά την απαγόρευση μετάταξης ΑΠΟ και ΠΡΟΣ τον κλάδο ΔΕ εξωτερικής Φρούρησης. Συνεπώς δυνάμεθα εντός 60ημέρου από τη δημοσίευση του ΦΕΚ να προσβάλλουμε την μετάταξη και να διεκδικήσουμε την δυνατότητα επανακατάληψης οργανικής θέσης στη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου που εργαζόμασταν μέχρι τις 22/09/2013. Ειδικά για τους υπαλλήλους που είναι κάτοχοι πτυχίων ΑΕΙ-ΤΕΙ , η προσφυγή θα πρέπει να γίνει καθώς στον κλάδο ΔΕ Εξωτερικής Φρούρησης δεν αναγνωρίζονται τα πτυχία, ούτε μισθολογικά. 
Ύστερα από συζητήσεις με δικηγόρους, καταλήξαμε στον δικηγόρο κ. Θαλή Μέλφο ο οποίος έχει αναλάβει και στο παρελθόν προσφυγές Δημοτικών Αστυνομικών για θέμα κινητικότητας. Το κόστος κατ' άτομο είναι 30 ευρώ. Η προσφυγή κατατίθεται στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών και πρέπει να γίνει εώς την ερχόμενη Πέμπτη. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τη Δευτέρα οι ενδιαφερόμενοι Εξωτερικοί Φρουροί θα πρέπει να έχουν αποφασίσει για να δώσουν τα στοιχεία τους και να καταβάλλουν το χρηματικό ποσό. Προσοχή, η συμμετοχή στην προσφυγή γίνεται κατόπιν καταβολής του αντιτίμου και είναι ομαδική από όλη τη χώρα. Επειδή πρέπει να συνταχθούν τα κείμενα και να προετοιμαστεί η νομική επιχειρηματολογία και σε συνάρτηση με τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, πρέπει να ενημερώσουν άπαντες όσοι επιθυμούν για να προχωρήσει η διαδικασία. 
Μέχρι αύριο το απόγευμα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Μέλφος πόσοι και ποιοι θα συμμετέχουν, οπότε όσοι ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε μαζί του είτε τηλεφωνικά είτε μέσω e-mail . Ειδοποιήστε και τους συναδέλφους που τυχόν δεν έχουν facebook. Στην προσφυγή ζητούμε την κατάργηση της μετάταξης και την επαναφορά μας στου Δήμους που υπηρετούσαμε. 
Τα στοιχεία επικοινωνίας του κ. Μέλφου είναι: e-mail : thmelfos@otenet.gr τηλ. 2310221521 / 6977395064.  
Για την προσφυγή θα χρειαστεί να δηλώσετε στον κ. Μέλφο τα παρακάτω στοιχεία: ονομ/μο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τον δήμο στον οποίο υπηρετούσατε και το κκ που υπηρετείτε τώρα, τηλ. επικοινωνίας (κινητό).  
Για τον τρόπο καταβολής των χρημάτων για την προσφυγή , θα σας ενημερώσει ο κ. Μέλφος. Παρακαλώ για την άμεση ανταπόκρισή σας, καθώς όπως προανέφερα τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά. 
Ευαγγελία Κοντογιάννη 

11 σχόλια :

ioa dim είπε...

σαν να μυριζει φρεσκο αιμα....

kostas fotis είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ......ΕΛΕΟΣ.....

Μαρία Α. είπε...

Μια διόρθωση:
Ή θα γράψεις "χρήζει ακυρότητος" ή "πάσχει νομιμότητος".

Για να μη ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε!

Neoptolemus Pyrrhus είπε...

Από το παραπάνω άρθρο εσένα αυτό σου έμεινε; Που εν τέλει δεν είναι λάθος και χρησιμοποιήται αρκετά απο εργατολόγους, για την προσπάθεια των συναδέλφων δεν θα γράψεις κάτι;
Μια παράκληση θα σου κάνω... Μείνε στην ΕΛΑΣ, σε θερμοπαρακαλώ, τι θέλεις να κάνω, να πέσω στα γόνατα; Θα το κάνω και αυτό, μείνε σε χρειάζονται, να ανεβασεις το επίπεδο συναδελφικότητας...

Neoptolemus Pyrrhus είπε...

Καλή επιτυχία στους συναδέλφους που μετακινήθηκαν στις χειρότερες θέσεις τις προηγουμενης κινητικότητας.
Και μία ευχή, να γυρίσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα κοντά μας στην ΔΑ. Θα τους περιμένουμε εμείς που γυριζουμε πρώτοι, ως τότε υπομονή παιδιά...

Μαρία Α. είπε...

Neoptolemous ... κάνε μας τη χάρη. Άντε σε παρακαλώ, αστείε τύπε! Έχει άποψη και για τα νομικά θέματα τώρα!

Duke DukeX είπε...

Αν είναι δυνατόν . Πραγματικά ορισμένοι και κυρίως ορισμένες εδώ μέσα πάνε να το παίξουν έξυπνοι και δεν έχουν καμία σχέση με τη λέξη παιδεία.
Καταρχήν η συντάκτρια του κειμένου έχει μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα. Το να κάνεις αστειάκια με τη φράση "πάσχει ακυρότητας", όταν αναφέρεσαι στη συγκεκριμένη συνάδελφο και ειδικά όταν την ίδια φράση χρησιμοποιεί για παρόμοιες περιπτώσεις ο Άρειος Πάγος (googlare το κοπελιά πριν εκτεθείς με εξυπνακίστικα σχόλια) τότε άλλος είναι ο αστείος τύπος.

Έλεος δηλαδή με την ημιμάθεια κάθε απαίδευτης τσοκαρίας...

Θοδωρής Ακ είπε...

Duke ή όπως αλλιώς σε λένε, τσοκαρία να πείς τη γυναίκα σου κωλόπαιδο.
Άντε με το κάθε κομπλεξικό εδώ μέσα.Αν έχετε μπέσα οι διαχειριστές ή να περάσετε και τα 2 σχόλια ή κανένα.
Αν και κανονικά αφού περάσατε το πρώτο χρήζει απάντησης.

Μαρία Α. είπε...

Duke το διδακτορικό και το μεταπτυχιακό η κυρία Κοντογιάννη που το έχει; Στη νομική επιστήμη; Δεν τα ξέρεις καλά μου φαίνεται.
Και επειδή έτυχε να τη δω στην εκπομπή, ποιος την αναγόρευσε σε υπερασπιστή των απανταχού δημοτικών αστυνομικών της Ελλάδας;

Όσο για τον χαρακτηρισμό σου περί ...τσοκαρίας, στον επιστρέφω στο ακέραιο διότι μάλλον σε αντιπροσωπεύει καλύτερα! Κρίμα πραγματικά που έστω και κατ' επίφαση, έστω και προσωρινά θεωρηθήκαμε εμείς οι 2 κάποτε και συνάδερφοι! Σε διαφορετικές καταστάσεις ούτε κατά διάνοια τέτοια σχέση εγώ και εσύ...
Άσε που με το επίπεδο που έχεις, πολυτέλεια είναι για εσένα, έστω και αυτό το δύσμοιρο ελληνικό δημόσιο!

Neoptolemus Pyrrhus είπε...

Κάθε φορά που η Μαρία Α. που γράφει με όνομα και επώνυμο... (ναι με κατηγόρησε οτι γράφω με ψευδόνυμο ενώ αυτή όχι) πετάει την παπατζα της, τσουπ πετάγεται και ο Ακσιωτης να την υποστηρίξει. Αντί να την μαζέψει λίγο την φουντώνει περισσότερο. Αν το κορίτσι έχει πτυχίο νομικής να μας το δηλώσει, αν δεν έχει ας αρπάξει στα κυβικά της και να τα αφήσει αυτά για άλλους.
Και ναι με αυτά που γράφει με κάνει και κλαίω (απο γέλιο) και φαινομαι αστείος, γίνομαι αστείος... Η ζωή είναι μικρή για να 'ναι θλιβερή γέλια σκεπάζουν κάθε αστείο μου λυγμό, κλαίω σαν άντρας σαν παιδάκι γελώ...
Καλή τύχη...

Duke DukeX είπε...

Καταρχήν δεν θα απαντήσω από σεβασμό και μόνο στο Dimastin στις λέξεις "κωλόπαιδο" και "κομπλεξικός". Πρώτον γιατί δεν αναφέρθηκα σε σένα και δεύτερον γιατί θα δώσω συνέχεια σε μία κόντρα από την οποία γενικά δεν θα μου απαντήσεις επί του σημαντικού θέματος.Και δεν θα μου απαντήσεις, γιατί αν μπορούσες θα το είχες κάνει ευγενικά επιχειρηματολογώντας και όχι πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, για να χαθεί η ουσία.

Επαναλαμβάνω λοιπόν, επειδή πολύ έντεχνα αποφύγατε να απαντήσετε , ότι η φράση "πάσχει ακυρότητας" αναφέρεται σε επίσημα δικονομικά έγγραφα του Αρείου Πάγου.Άρα η τοποθέτηση της συναδέλφου ήταν ΑΡΤΙΑ.

Όταν κάνουμε τοποθετήσεις και πάμε να χλευάσουμε μία συνάδελφο , προφανώς επειδή τις κάνουμε δημόσια, οφείλουμε να αντέχουμε και την δημόσια κριτική. Ειδικά όταν μας αποδομούν και μας "ξεβρακώνουν" δημοσίως για όσα λέμε ( βλέπε το "δεν υφίσταται σαν φράση το πάσχει ακυρότητας". Αλλιώς καθίστε να τα πείτε μεταξύ σας και όχι να όντας εκτεθειμένοι σε ένα αρκετά επισκέψιμο blog.
Δεν θα υπερασπιστώ την ίδια για το ποιος την όρισε εκπρόσωπο των Δημοτικών Αστυνομικών, χαίρομαι όμως από αυτά που βλέπω που ανέλαβε εκείνη και όχι κάποιοι άλλοι.

Και γενικά συνάδελφοι η ζήλια δεν είναι καλός οδηγός στην ζωή μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...