Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

Κ. Μητσοτάκης: «Υπογραφή Βενιζέλου οι 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο»

«Οι 15.000 απολύσεις φέρουν την υπογραφή του κ. Βενιζέλου και όχι τη δικιά μου», τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ., τ. Υπουργός Δ.Μ.Η.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας, σήμερα στο ραδιόφωνο του Real, αναφερόμενος στη μνημονιακή δέσμευση των 15.000 απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, για να προσθέσει:

«Δεν τις συμφώνησα εγώ, εγώ απλώς κλήθηκα να τις υλοποιήσω... Ήξερε πολύ καλά ο κ. Βενιζέλος ότι ήταν συμβατική δέσμευση της χώρας την οποία έπρεπε να υλοποιήσει. 
Επίσης, όλες οι αποφάσεις είχαν την έγκριση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, στο οποίο συμμετείχε ο κ. Βενιζέλος. 

Ένα από αναχώματα στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που έκανα στο Υπουργείο ήταν και διάφοροι Υπουργοί και Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που ήθελαν να ικανοποιήσουν τη δική τους συντεχνιακή πελατεία. Καλό είναι να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας. Εγώ την έχω κάνει».

Ο κ. Μητσοτάκης, συνεχίζοντας την αναφορά του στις απολύσεις στο Δημόσιο, τόνισε πως, ουδέποτε είπε ότι η πολιτική των απολύσεων ήταν μία σωστή πολιτική... «Αυτήν την εντολή είχα από την Κυβέρνηση να την εφαρμόσω και εγώ δεν έβγαλα την ουρά μου απέξω. Αλλά σε καμία περίπτωση αυτά που έγιναν στο Υ.Δ.Μ.Η.Δ. δεν περιορίζονται στις απολύσεις», συμπλήρωσε.

Tέλος, ο Βουλευτής της Ν.Δ., σχολιάζοντας τη σημερινή (σσ. την Πέμπτη 11/6) επανέναρξη λειτουργίας της ΕΡΤ, έκανε λόγο για «ένα μεγάλο κομματικό μαγαζί», με «πολύ μεγάλο κόστος».

1 σχόλια :

Mακης Δημακης είπε...

Το αποτυχημενο σκουπιδι σε ακομα μια δηλωση

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...