Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015

Δήμος Λαμιέων: «Πορτοκαλί» ερώτηση για τη Δημοτική Αστυνομία

Με αφορμή την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων, την ερχόμενη Τετάρτη στη Λαμία, το Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών «Πορτοκαλί» - Σύγχρονη Πόλη κατέθεσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θανάση Κλειτσάκη, ερώτηση σχετικά με την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, θέμα το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση αφού βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη.
Συγκεκριμένα η Δημοτική παράταξη απευθύνει στη Δημοτική Αρχή τα ακόλουθα ερωτήματα:
- Θεωρεί δίκαιη την αλλαγή εργασιακού αντικειμένου των πρώην Δημοτικών Αστυνόμων;- Εάν ναι τι ακριβώς πρόκειται να πράξει για την επιστροφή των «Δημοτικών Αστυνόμων» ως εργαζομένων στις αντίστοιχες θέσεις, ποιες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες πρόκειται να λάβει και βάσει ποιού χρονοδιαγράμματος;
Ο επικεφαλής της «Πορτοκαλί - ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ» Γιώργος Σαγιάς τάχθηκε από την πρώτη στιγμή υπέρ των δικαίων αιτημάτων των Δημοτικών Αστυνόμων, τοποθετούμενος για την αναγκαιότητα της στελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου Λαμιέων και θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό τους έως τη δικαίωσή τους.
Ειδικότερα ο κ. Σαγιάς τονίζει:
«Η Δημοτική Αστυνομία ήταν ένας θεσμός στον οποίο υπηρετούσαν άνθρωποι που είχαν προσληφθεί μέσω Α.Σ.Ε.Π. με αντικειμενικά κριτήρια. Η λειτουργία της εξυπηρετούσε της εύρυθμη λειτουργία της πόλης και λειτουργούσε αποτρεπτικά στην παραβατικότητα.Μετά από κυβερνητικές παλινωδίες, οι εργαζόμενοι Δημοτικοί Αστυνόμοι βρέθηκαν άνεργοι και κατόπιν ξαναεργάσθηκαν σε διαφορετικό αντικείμενο εντασσόμενοι στην ΕΛ.ΑΣ.Η επανασύστασή της είναι σε θετική κατεύθυνση αλλά χωρίς επαρκή σχεδιασμό διότι συνεχίζει υποστελεχωμένη ενώ αφήνει κενά στις θέσεις όσων αποχωρούν».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...