Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ξαναμαζεύει τον εξοπλισμό της η Δημοτική Αστυνομία - Βήμα-βήμα η επαναλειτουργία της

Ανέτοιμη εμφανίζεται η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την επανασύσταση της δημοτικής Αστυνομίας στο δήμο Θεσσαλονίκης. Και αυτό γιατί ενώ ο κεντρικός δήμος του νομού ολοκλήρωσε αμέσως μετά τις σχετικές εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργού όλες τις διαδικασίες, το υπουργείο Εσωτερικών αλλά και Προστασίας του Πολίτη δεν έχει στείλει στολές, μπλοκάκια, σφυρίχτρες και όλα τα απαραίτητα προκειμένου να βγουν στους δρόμους.

Την υπηρεσία στελεχώνουν μόλις 71 άτομα από τους 177 που τη στελέχωναν πριν την κατάργησή της από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Όπως εξηγεί ο αρμόδιος εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, Λευτέρης Κιοσέογλου «απευθύναμε κάλεσμα σε όλους όσους εργάζονταν στην υπηρεσία αλλά δεν ήρθαν όλοι. Έμειναν (σσ. υποχρεωτικά) στις υπηρεσίες που μετατέθηκαν». Ο κ. Κιοσέογλου μάλιστα σχολιάζει πως με τα 71 άτομα με τα οποία θα στελεχωθεί η υπηρεσία δεν μπορούν να εκτελούνται όλες οι εργασίες από τις περίπου 30 αρμοδιότητες που διαθέτει σήμερα η δημοτική αστυνομία σύμφωνα με το νόμο. «Με αυτά τα άτομα μπορούμε μόνο να ασχοληθούμε με θέματα κυκλοφορίας, παράνομη στάθμευση και ελέγχους σε καταστήματα» αναφέρει ο κ. Κιοσέογλου. Ο ίδιος επιρρίπτει μάλιστα ευθύνη στην κυβέρνηση γιατί η τελευταία φρόντισε για την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας να απευθύνει κάλεσμα μόνο σε όσους με την κατάργησή της μετατέθηκαν στην Τροχαία ή την Ελληνική Αστυνομία. «Αυτοί που πήγαν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στις φυλακές και σε άλλες κρατικές δομές και υπηρεσίες δεν μπορούν να επιστρέψουν» λέει ο κ. Κιοσέογλου χαρακτηριστικά.

Στο δρόμο πάντως, οι δημοτικοί αστυνομικοί θα αργήσουν να βγουν. Εκτός εάν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης έχει άλλη άποψη. Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο κ. Κιοσέογλου αυτή την περίοδο ο δήμος Θεσσαλονίκης αναμένει να φτάσουν στις υπηρεσίες του τα εξαρτήματα: στολές, σφυρίχτρες και μπλοκάκια. Την ίδια ώρα, ο δήμος επιχειρεί να συγκεντρώσει τα οχήματα που χρησιμοποιούσε στο παρελθόν η δημοτική αστυνομία και λόγο κατάργησής της χαρίστηκαν σε… άλλες υπηρεσίες του δήμου. Σημειώνεται πως τα οχήματα άνω των 1600 κ.ε. με νόμο απαγορεύτηκε να κυκλοφορούν.

Ένας άλλος λόγος που καθυστερεί την… επανασύσταση της υπηρεσίας στην πράξη, είναι ότι οι περισσότεροι από τους δημοτικούς υπάλληλους θα χρειαστεί αυτές τις ημέρες να πάρουν τις καλοκαιρινές τους άδειες, με αποτέλεσμα η ήδη αποδυναμωμένη υπηρεσία να αποδυναμωθεί περισσότερο.

Στο μεταξύ, ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει ήδη εξασφαλίσει τη μισθοδοσία των παραπάνω υπαλλήλων από τα διαθέσιμα του ταμείου του. Για ένα έτος η μισθοδοσία θα αγγίξει το 1 εκ. ευρώ, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιούλη Ρανέλλα.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...