Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

Γ. Καμίνης: «Μετά από μεγάλη επιμονή μας, επανασυστήνεται η Δημοτική Αστυνομία, έστω και με το ένα τρίτο του προσωπικού της»

Σημεία παρεμβάσεων του Δημάρχου Αθηναίων στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ:
Για την πορεία υλοποίησης δημοτικών έργων του ΕΣΠΑ
Γ. Καμίνης: «Παρά τις δυσκολίες που προκαλεί η συγκυρία, εμείς συνεχίζουμε την πολύ συστηματική προσπάθεια που αφορούν τα έργα του δήμου Αθηναίων, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Η παρατεταμένη ρευστότητα προκαλεί ήδη προβλήματα στην εκταμίευση και επηρεάζει την εξέλιξη των έργων. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που εξέδωσα, την περασμένη Δευτέρα, ανακοίνωση για την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων. Στο σημείο που έχουμε βρεθεί, καμία λύση δεν είναι εύκολη. Αλλά η λύση δεν μπορεί παρά να είναι η παραμονή της χώρας στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και του ευρώ. Είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε με τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης ή των δανειστών – και εγώ διαφωνώ διότι δεν βλέπω ούτε αναπτυξιακό χαρακτήρα ούτε σοβαρές μεταρρυθμίσεις –είμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα. Και επειδή ορισμένοι μιλούν ανέξοδα για επιστροφή στη δραχμή, να γνωρίζουν ότι αυτό το δύσκολο που ζούμε σήμερα θα είναι παράδεισος σε σχέση σε αυτό που θα έχουμε μπροστά μας. Δυστυχώς, η επιλογή είναι μεταξύ μιας επίπονης λύσης και μιας καταστροφικής λύσης. Ο δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει στην ιδία κατεύθυνση: αξιοποίησης όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, της Ευρώπης αλλά και του ιδιωτικού τομέα».
Για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας
Γ. Καμίνης: «Μετά από μεγάλη επιμονή μας, επανασυστήνεται η Δημοτική Αστυνομία, έστω και με το ένα τρίτο του προσωπικού της. Θα προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε τη λειτουργία της πόλης με κανόνες βιώσιμης σύγχρονης μεγαλούπολης. Σε ό, τι αφορά τη μισθοδοσία των δημοτικών αστυνομικών, ενώ υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό, τα χρήματα δεν δόθηκαν ποτέ στους δήμους. Επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του δήμου με ένα κονδύλι της τάξεως των 9 εκατ. ευρώ ετησίως».
Για τη συνεργασία του δήμου με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ)
Γ. Καμίνης: «Απαρέγκλιτη θέση του δήμου Αθηναίων είναι η συνεργασία με την Κοινωνία των Πολιτών, με Μη Κυβερνητικές και Εθελοντικές Οργανώσεις και φορείς στη  βάση των αρχών της αξιοπιστίας, της χρηστής διαχείρισης, του σεβασμού του δημοσίου χρήματος και της νομιμότητας».
Επίσης:
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δίνει αύριο το τακτικό ραντεβού του μπροστά στα μικρόφωνα του Αθήνα 984. Όπως κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα, έτσι και αύριο Παρασκευή 26 Ιουνίου, ο δήμαρχος Αθηναίων, από τις 11 π.μ. έως τις 12 μ.μ. απαντά στα ερωτήματα, τις παρατηρήσεις και τα σχόλια των ακροατών του σταθμού και στους πολίτες της Αθήνας.

2 σχόλια :

topoulastomoulari είπε...

Να είστε καλά κ. Καμινη, σας ευχαριστούμε που επιμεινατε για την επανασυσταση της Δ.Α. Ευχή όλων μας είναι το οργανωμένο έγκλημα κ το παρεμποριο να παραμείνουν ανοργανωτα μιας κ ένας από τους λόγους της κατάργησης ήταν ότι δεν μπορούσε το σώμα να τα αντιμετώπισει.
Ευχαριστούμε κ πάλι για τη μεγαλοψυχια σας κ την επιμονή σας

Βασ.Τυρ.ο Φελωνιώτης είπε...

Δεν μπορώ τόση υποκρισία από μέρους του κ.Καμίνη!Αντί να ντρέπεται και να κρύβεται για τα δεινά που επεσώρευσε στους ΔΑ φτάνει στο σημείο ,ο κακομοίρης να υπερηφανεύεται,γιατί με δικές του άοκνες προσπάθειες επανασυστήνεται η Δημ.Αστυνομία!
Λίγο φιλότιμο από πολιτικούς που θέλουν δήθεν να φαίνονται προοδευτικοί δεν το βρίσκεις σήμερα.
Να είστε καλά, κ.Καμίνη ,για ό,τι συνέβη στη ΔΑ ,αλλά να ξέρετε ότι οι καταργημένοι δεν ξεχνούν!Η μικροψυχία σας στις δύσκολες μέρες του 2013 δεν έχει σχέση με τη δήθεν μεγαλοψυχία σας του σήμερα.
Όλοι κρίνονται από τις πράξεις τους αλλά και από την πολιτική ατολμία τους σε δύσκολες εποχές.Φυσικά τα ίδια ισχύουν και για τον έταιρο Φαρισσαίο της Θεσσαλονίκης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...