Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015

«Να φύγουν από την Αστυνομία όσοι μπήκαν με πλαστούς τίτλους σπουδών», Κείμενο του Π. Χαρέλα, προέδρου της ΠΟΣΥΦΥ

Θέση στο ζήτημα της έρευνας για την πιθανότητα της υποβολής πλαστών πιστοποιητικών στο διαγωνισμό πρόσληψης των συνοριακών φυλάκων, πήρε ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ με ανάρτηση στη σελίδα της ΠΟΣΥΦΥ στο facebook. 

Σημειώνουμε ότι παρότι η βάση εκκίνησης του προβληματισμού τοποθετείται σε λανθασμένο πεδίο όπως διευκρίνισε με επιστολή στο bloko.gr ο πρόεδρος της ένωσης Ιωαννίνων Κων. Κίτσιος καθώς η αναφορά επίκρισης δεν ήταν επί της διαδικασίας αλλά ως προς το τυπικό σκέλος της διαταγής, διατηρεί το ενδιαφέρον η δημόσια θέση κορυφαίων συνδικαλιστών για έξωση από το Σώμα όλων όσοι αλλοίωσαν δημόσια έγγραφα για να πετύχουν την ένταξη τους στην Αστυνομία σε βάρος άλλων συνυποψηφίων τους.

Ακολουθεί το σημείωμα του κ. Χαρέλα. 

«Αν αποδειχθεί το 1 % ότι δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στο Σώμα, εμείς δεν θα το καλύψουμε. Δεν μπορεί να στιγματίζει το 99% των συνοριακών φυλάκων που αξιοπρεπώς και αξιοκρατικά εισήλθαν στο Σώμα με μόρια και διαδικασίες ΑΣΕΠ. Δηλαδή με διαδικασίες που ποτέ δεν πέρασαν όλοι όσοι εισήλθαν πριν το 1996 και πριν από τις πανελλήνιες. Κάθε ενέργεια κατάθεσης παραποιημένων πιστοποιητικών νομίζω ότι είναι από όλους μας κατακριτέα και την καταδικάζουμε.

Οφείλουμε να περιμένουμε να τελειώσει ο έλεγχος που ευελπιστώ να επεκταθεί σε κάθε κλάδο και μετά ακόμη και θεσμικά θα πρέπει και επίσημα να τοποθετηθούμε. Ως τότε χρέος μας να μην καλύψουμε, να μην εμποδίσουμε αλλά και να μην καταδικάσουμε κανέναν.  Εσφαλμένη  - κατά την γνώμη μου - η τοποθέτηση της Ένωσης Ιωαννίνων  για το θέμα».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...