Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

ΚΕΔΕ για Δημοτική Αστυνομία: Ζητά νέες προσλήψεις αντί της εθελοντικής επιστροφής (και μηδενικού κόστους) των π.Δ.Α. που μετατάχθηκαν θέλοντας και μη σε άλλους φορείς

Την ουσιαστική επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας ζήτησε η ΚΕΔΕ από τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση

Ζητήματα επανασύστασης και λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας, προβλήματα που προκύπτουν από τις συγχωνεύσεις Αστυνομικών Τμημάτων καθώς και η έγκαιρη αντιμετώπιση θεμάτων Πολιτικής Προστασίας ήταν στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γιώργο Πατούλη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Β΄ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιάννης Καραγιάννης, και τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ Απόστολος Κοιμήσης και Γιώργος Ιωακειμίδης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Τάσος Μαυρόπουλος.

Σε ότι αφορά στην επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας εκ μέρους της ΚΕΔΕ τονίστηκε ότι η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Η πρόβλεψη για εθελοντική επιστροφή δημοτικών αστυνομικών που είχαν μεταταχθεί στην ΕΛΑΣ και σε σωφρονιστικά καταστήματα (!!!) στη Δημοτική Αστυνομία, περιόρισε σημαντικά τον αριθμό των δημοτικών αστυνομικών που επέστρεψαν στους δήμους, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις δήμων που αδυνατούν να προχωρήσουν στην επανασύσταση της υπηρεσίας, λόγω μεγάλης έλλειψης προσωπικού.

Το αίτημα που διατυπώθηκε από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη είναι να προωθηθεί με νομοθετική ρύθμιση η πρόσληψη δημοτικών αστυνομικών, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία τόσο της Δημοτικής Αστυνομίας, όσο και των ίδιων των πόλεων, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Σε ότι αφορά στις συγχωνεύσεις των Αστυνομικών Τμημάτων, η ΚΕΔΕ ζήτησε πριν από οποιεσδήποτε αποφάσεις να υπάρξει συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση, διότι η δημόσια ασφάλεια αφορά σε μεγάλο βαθμό και τους δήμους της χώρας.

Επίσης μετά από πρόταση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, συμφωνήθηκε η σύσταση μόνιμης Επιτροπής μεταξύ της ΚΕΔΕ και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με αντικείμενο τη Διαχείριση Τοπικών και Διατοπικών Προβλημάτων Ασφάλειας, με στόχο την πρόληψη και την προώθηση λύσεων για τα προβλήματα που υπάρχουν στις τοπικές κοινωνίες.

Για την Πολιτική Προστασία εκ μέρους της ΚΕΔΕ ζητήθηκε να αυξηθεί η χρηματοδότηση που προορίζεται για τους Δήμους. Επίσης, σε συνεργασία με τα κατά τόπους Δασαρχεία, να υπάρξει πρόνοια για έγκαιρη διάνοιξη δασικών δρόμων και τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο πρόληψης πυρκαγιών, ζητήθηκε συνεργεία της ΔΕΗ να αναλάβουν καθαρισμό κλαδιών δένδρων που είναι κοντά σε ηλεκτροφόρα σύρματα.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ πρότεινε τη δημιουργία σε κάθε Δήμο Μητρώου Εθελοντών με ταυτόχρονη ασφάλισή τους, ώστε να βοηθήσουν στην πυροπροστασία.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης μετά τη συνάντηση προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Σήμερα θεωρούμε όσο ποτέ άλλοτε ότι πρέπει να διασφαλίσουμε για την κοινωνία το αίσθημα της ασφάλειας του πολίτη, γι αυτό ζητήσαμε από τον Υπουργό την ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων με έμψυχο δυναμικό και τροχοφόρα.

Επίσης υπογραμμίσαμε στον Υπουργό την πεποίθησή μας ότι η Δημοτική Αστυνομία θα πρέπει να επανασυσταθεί στους δήμους με όρους που ισχύουν σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις.

Η συμφωνία μας δε, για τη σύσταση της μόνιμης Επιτροπής Διαχείριση Τοπικών και Διατοπικών Προβλημάτων Ασφάλειας, πιστεύω ότι θα δώσει σημαντικές λύσεις στο παρόν και το μέλλον.

www.kedke.gr

Απορίες :
Γιατί η ΚΕΔΕ συζήτησε την προβληματική επανασύσταση της Δ.Α. με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ Πανούση; Από πότε η Δημοτική Αστυνομία ανήκει στο χαρτοφυλάκιο του συγκεκριμένου Υπουργείου; Δε θα έπρεπε να συναντηθεί με τους καθ' ύλην  αρμόδιους Υπουργούς  Βούτση και Κατρούγκαλο; Επίσης, τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο κ. Πατούλης δηλώνοντας ότι η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, «πρέπει να γίνει με όρους που ισχύουν σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις». Μήπως η δήλωση αυτή, σχέτίζεται άμεσα με την καθόλου τυχαία αναφορά Καμίνη στα τέλη του προηγούμενου μήνα "στον επαναπροσδιορισμό του ρόλου της δημοτικής αστυνομίας" λέγοντας μεταξύ άλλων «Δεν μπορώ να έχω δημοτικούς αστυνομικούς άοπλους όταν πάνε να επιβάλουν την τάξη στο Γκάζι, όπου υπάρχει μαφία, τα Εξάρχεια ή αλλού και να πρέπει για κάθε τους κίνηση να συνεννοούμαι με την αστυνομία»;

Για το ότι ζητούν νέες προσλήψεις Δημοτικών Αστυνομικών, τη στιγμή που υπάρχουν έτοιμοι εκπαιδευμένοι Δημοτικοί Αστυνομικοί σε άλλους φορείς (π.χ. φυλακές) που μπορούν να επιστρέψουν και να αναλάβουν υπηρεσία ακόμη και την...ίδια ημέρα, τι να σχολιάσουμε; Τα έχουμε πει χιλιάδες φορές. Οι άνθρωποι είναι απίστευτοι! Εδώ οι δήμοι δεν έχουν Α4 χαρτί εκτύπωσης, θέλουν νέες προσλήψεις και ανοιχτές σχολές εκπαίδευσης! 

Όπως και να 'χει πάντως, μυριζόμαστε εξελίξεις...Ξανά!

1 σχόλια :

Σακης ο Γλυκας είπε...

Εχει ζαλιστει απο τα ξυδια στο πορτο καρας....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...