Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

Με «αγκάθια» η ανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας καταγγέλλουν οι δήμαρχοι - Συνάντηση Πατούλη-Πανούση για το ζήτημα που έχει προκύψει

Με βήμα σημειωτόν και πολλά προβλήματα ανασυστήνεται η Δημοτική Αστυνομία, σύμφωνα με καταγγελίες δημάρχων, λόγω έλλειψης πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, καθώς οι πρώην δημοτικοί αστυνόμοι δεν ζήτησαν στο σύνολό τους την επανατοποθέτησή τους στους δήμους που απασχολούνταν.

Το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και ο πρόεδρός της και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Πατούλης, με επιστολή του ζήτησε συνάντηση με τον αρμόδιο αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα, συνάντηση που έχει ήδη προγραμματισθεί για τη Δευτέρα.

Ο κ. Πατούλης στην επιστολή του αναφέρει ότι με τον πρόσφατο νόμο περί επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας δεν δίνεται ολοκληρωμένη λύση για όλους τους δήμους της χώρας και δεν αντιμετωπίζεται το ζήτημα των προβλημάτων επαναλειτουργίας της. «Η επανασύστασή της προσφάτως με τον Ν.4325/2015 δεν δίνει ολοκληρωμένες λύσεις, γιατί αφενός δεν αντιμετωπίζει συνολικά τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί, αφετέρου δεν λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες όλων των δήμων».

Σύμφωνα με αυτοδιοικητικές πηγές, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι στην επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας είναι:

  • Ο περιορισμένος αριθμός υπαλλήλων που επανέρχονται στη θέση τους στη Δημοτική Αστυνομία, καθώς η διάταξη για εθελοντική συμμετοχή στην επανασύσταση της υπηρεσίας έχει οδηγήσει έναν σημαντικό αριθμό πρώην δημοτικών αστυνόμων να διεκδικήσουν θέσεις σε άλλες υπηρεσίες.

  • Η ανάγκη ανθρώπινου δυναμικού για τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας οδηγεί τους δήμους στη λύση των εσωτερικών μετακινήσεων, αλλά το προσωπικό στους ΟΤΑ είναι περιορισμένο. Και τέλος, 

  • δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι πόροι για την καταβολή μισθών και την αξιοποίηση της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής.


Σύμφωνα με το μέλος της διοίκησης της ΚΕΔΕ και δημάρχου Αμφιλοχίας, Απ. Κοιμήση, «ο εθελοντικός χαρακτήρας που αφορά την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας δεν έφερε αποτελέσματα ούτε στις εκρηκτικές ανάγκες των δήμων ούτε στο κράτος. Δηλαδή έγινε μία τρύπα στο νερό», όπως αναφέρει στο «Εθνος».

Αντίστοιχα ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος, μιλώντας στο «Εθνος» τονίζει ότι «οι επιφυλάξεις και οι αντιδράσεις μας για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, με βάση τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο, επιβεβαιώνονται, καθώς διαφαίνεται προχειρότητα στην εφαρμογή και απαξίωση του θεσμού.

Αυτοί που συναίνεσαν στη διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας, εκ των υστέρων έγιναν υπέρμαχοι της επανασύστασης γιατί διαπίστωσαν σημαντικές απώλειες εσόδων στους δήμους. Χωρίς το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό, τους απαραίτητους πόρους αλλά και την υλικοτεχνική υποδομή δεν πρόκειται να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

2 σχόλια :

Giorgos M είπε...

σκ...σόρι πα - τούλη ΜΗ ΠΑΙΖΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΣΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ!Ασε μας να πάμε ΟΠΟΥ θεωρεί καλύτερα ο καθείς!!!
Είδαμε και εσας του δημάρχους πόσο ευαίσθητοι είσασταν όταν μας καταργήσαν με τη σύμφωνη γνώμη σας (ναι την ίδια που δίνατε όποτε σας κάπνιζε για να ενωθούν ή μη οικογένειες με αποσπάσεις ή μετατάξεις, παίζοντας με τις ζωές μεγάλων και μικρών μελών τους).
Κατά τα άλλα σεβασμό στο αυτοδιοίκητο των ΟΤΑ, ακόμα και αν παρανομούν, είναι αυταρχικοί, βουλιάζουν οικονομικά, "πελατο"λαγνούν, κλπ "παθογένειες" που ΟΛΟΙ οι πολίτες γνωρίζουν...
Αλήθεια, για αυτούς τους μικρούς "πρωθυπουργούς" ή αυτοκράτορες θα έλεγα εγώ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥΣ;;;;

giorgos kio είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Π Ο Τ Ε.ΗΔΗ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ.ΨΑΞΤΕ ΤΟ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...