Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015

Δεν "άγγιξαν" τα μνημόνια τους 97 υπαλλήλους του ΟΒΙ - Ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη στους υπευθύνους

- Ο δημόσιος φορέας ανήκει στο υπουργείο Ανάπτυξης και δεν εφάρμοσε ποτέ τους νόμους του Μνημονίου
- Από την εισαγγελική έρευνα προκύπτει ότι το Δημόσιο ζημιώθηκε κατά 4,5 εκατομμύρια ευρώ από το 2010
- Η απόρρητη έκθεση έδειξε πως τα στελέχη του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας έπαιρναν ακόμα 15 μισθούς
- Είχαν το θράσος να εξακολουθούν να παίρνουν ακόμα και επίδομα κυλικείου

Κακουργηματική δίωξη άσκησε η Εισαγγελέας Διαφθοράς κατά της ηγεσίας και στελεχών του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, καθώς ο φορέας, που ανήκει στο υπουργείο Ανάπτυξης ,δεν εφάρμοσε τους μνημονιακούς νόμους για περικοπές σε μισθούς και επιδόματα.

Όπως καταλαβαίνει λοιπόν κανείς, οι μειώσεις μισθών και η κατάργηση των προκλητικών επιδομάτων δεν αφορούσε τα συγκεκριμένα στελέχη που συνέχιζαν να απολαμβάνουν τους παχυλούς μισθούς τους και επιδόματα οπως το επίδομα κυλικείου.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα Ιωάννη Σέβη, για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία κατά του Δημοσίου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και στρέφεται κατά του προέδρου, των μελών του ΔΣ και τους γενικούς Διευθυντές του ΟΒΙ.

Σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε, από την εισαγγελική έρευνα φαίνεται να προέκυψε πως είτε δεν εφαρμόστηκαν καθόλου, ή δεν εφαρμόστηκαν ορθά, οι περικοπές που ορίζονταν στους μνημονιακούς νόμους του 2010 και του 2012, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημία ύψους περίπου 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Για την υπόθεση είχε συνταχθεί απόρρητη έκθεση, το 2013, σύμφωνα με την οποία εκτός από 15 μισθούς, οι εργαζόμενοι στον ΟΒΙ έπαιρναν και σειρά επιδομάτων, μεταξύ αυτών ακόμη και επίδομα κυλικείου. Μάλιστα, στην έκθεση αναφέρεται πως οι 97 υπάλληλοι του Οργανισμού έχουν μισθούς που ξεπερνούν ακόμη και τις 7.000 ευρώ το μήνα. 

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας είναι φορέας που έχει αρμοδιότητα να κατοχυρώνει και εκδίδει άδειες ευρεσιτεχνίας και βιομηχανικά σχέδια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

2 σχόλια :

Βασ.Τυρ.ο Φελωνιώτης είπε...

Και λοιπόν,τι έγιμε από το 2013 και μετά;Μήπως οι κύριοι ήταν πολύ ημέτεροι της τότε πολιτικής κατάστασης;Τι θα γίνει τώρα;Τι πρέπει να γίνει;
Αυτοί είναι οι Ελληναράδες παντός καιρού,τα παράσιτα του ταλαίπωρου ελληνικού λαού!
Μπορούν να τους πάρουν ό,τι παραπάνω κονόμησαν και να τους χώσουν μέσα;
Εδώ σας θέλω καβούρια!
Δεν μπορεί μία εκατοντάδα πολιτών να το παίζει δεν ήξερα δε γνώριζα και οι υπόλοιποι να πληρώνουν και να μη φτάνουν!
Δυστυχώς δεν υπάρχει δικαιοσύνη πλέον και ισχύει το ρητό :<>!ο λύνος στην αναμπουμπούλα χαίρεται,αλλά από το 2013 να μη γίνεται τίποτα!
Εδώ υπάρχει πολλή βρώμα και ευτυχής όποιος μπορεί το δρόμο της ξενιτιάς να πάρει.
15 ΜΙΣΘΟΎς ΚΑΙ ΕΠΊΔΟΜΑ ΚΥΛΙΚΕΊΟΥ ,ΠΑΡΑΚΑΛΏ!Και οι άλλοι ούτε που πληρώνονται εδώ κι ένα μήνα και κάποιοι κάνουν πάρτυ!
Αδυνατεί ο κοινός νους να κατανοήσει τέτοια φαινόμενα πραγματικής διαφθοράς.

giorgos kio είπε...

βασιλη μην εχετε αυταπατες,κανεις δεν θα πληρωσει ποτε και για τιποτα.απ'αυτους...Γιατι απ'τους αλλους...Δειτε ποιοι πληρωνουν ως συνηθως...ΑΠΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ-ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

https://youtu.be/kx6Ty0313bE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...