Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Δημόσιο καλεί Βερναρδάκη – Ποιες είναι οι επείγουσες εκκρεμότητες του νέου υπουργού

Σε νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες καλείται να προχωρήσει άμεσα με την τοποθέτηση του στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Η Δημόσια Διοίκηση, άλλωστε, δεν έμεινε ανεπηρέαστη από την συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. Ο νέος υπουργός -εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα- καλείται να συνεισφέρει στην περαιτέρω μείωση του κόστους του ελληνικού δημοσίου και να διαμορφώσει ένα πρόγραμμα «για τη δημιουργία ικανοτήτων και αποπολιτικοποίηση της ελληνικής διοίκησης», όπως προβλέπει ρητά η συμφωνία, ορίζοντας επιπλέον ότι μια πρώτη πρόταση θα πρέπει να δοθεί από τις 20 Ιουλίου μετά από συζητήσεις με τα θεσμικά όργανα.

Ταυτόχρονα, ο νέος υπουργός βρίσκει το νέο πλαίσιο για την αξιολόγηση και την επιλογή προϊσταμένων να έχει ολοκληρώσει την φάση της δημόσιας διαβούλευσης και να κατευθύνεται προς ψήφιση στην Βουλή. Αλλαγές ενδέχεται να προστεθούν στο νομοσχέδιο μετά τη συμφωνία. Τόσο για την επίτευξη του στόχου της «αποπολιτικοποίησης», όσο και για τη σύνδεση της αξιολόγησης με τους μισθούς των υπαλλήλων, κάτι που ενδέχεται να καταγραφεί και σε νέο νομοσχέδιο.

Επίσης, ο κ. Βερναρδάκης θα είναι αυτός που θα πρέπει να σχηματίσει το νόμο για τον μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας. Θα πρέπει να έχει εφαρμοστεί στο 30 τετράμηνο του 2015, δηλαδή από Οκτώβριο και μετά.

Και το δυσκολότερο όλων: Το νέο ενιαίο μισθολόγιο. Την εφαρμογή του οποίου πρέπει να θεσπίσει ο νέος υπουργός, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, από 1 Ιανουαρίου 2016.

Όλα αυτά σε περίπτωση που η χώρα δεν πάει σε εκλογές. Ο ανασχηματισμός ενισχύει την εκτίμηση ότι θα στηθούν κάλπες μεταξύ Σεπτεμβρίου ή Οκτωβρίου.

1 σχόλια :

Giorgos M είπε...

1.Απόπολιτικοποίηση=ΑΣΕΠ
(αλλά όχι σαν του Μητσοτάκη,ούτε των μποϊκοταρισμένων διαγωνισμών,ούτε των "καμμένων" αρχείων...)
2.Αξιολόγηση για τους άριστους και όχι τους αρεστούς με πολλές μορφές
(οι πανώ τους κάτω,οι κάτω τους πάνω,μεταξύ συναδέλφων,από τον πολίτη)
3.Πραγματικό Ενιαίο Μισθολόγιο ΠΑΝΤΟΥ (Με δέσμευση αυξήσεων σε κάθε κλάδο, ξεπαγώματος ωριμάνσεων κ κατάργηση πολλών βαθμών με επιστροφή στο Α,Β,Γ,Δ)
4.Κινητικότητα σε εθελοντικό μόνο βαθμό ως προς την αλλαγή τόπου συμφερόντων,υποχρεωτική ως προς την αξιοποίηση προσόντων και παράκαμψη γνωμών,υπ.συμβουλίων κλπ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...