Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

Ρόδος : Οριστικό τέλος στη Δημοτική Αστυνομία με απόφαση του Δ.Σ.

Κρίθηκε ανεπαρκής ο αριθμός των διαθέσιμων 31 αστυνομικών

Δεν είναι εφικτό τελικά να επανασυσταθεί και να επαλειτουργήσει όπως στα προηγούμενα χρόνια στο Δήμο Ρόδου, η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας.

Το θέμα αυτό αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρία του κ. Ευάγγελου Μανδρακού.

Η απόφαση για την μη επανασύσταση της διεύθυνσης δημοτικής αστυνομίας ελήφθη κατά πλειοψηφία.

Οι 31 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που είχαν μεταταγεί στην ΕΛΑΣ και επέστρεψαν στο Δήμο, θα τοποθετηθούν σε διάφορες διευθύνσεις και θα ασχολούνται με τη διεξαγωγή ελέγχων.

Την άποψη ότι δεν είναι εφικτό με 31 άτομα προσωπικό να συσταθεί Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας εξέφρασε στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

«Εξετάσαμε όλες τις πτυχές του θέματος. Είμαι ο πρώτος που θα ήθελα να συσταθεί και να λειτουργήσει ξανά η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας. Αυτό όμως δεν είναι εφικτό με 31 άτομα προσωπικό. Οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί δεν θα μπορούν να ασκούν όλες τις αρμοδιότητες που ορίζονται από το νόμο», τόνισε ο δήμαρχος ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Σάββας Διακοσταματίου τόνισε πως είναι αδύνατο να συσταθεί ξανά η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας.

«Με τα σημερινά δεδομένα είναι αδύνατο να συσταθεί η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας. Οι 31 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί δεν θα μπορούν να ασκήσουν τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από το νόμο», εξήγησε ο κ. Σάββας Διακοσταματίου.

«Είναι λάθος η τοποθέτηση των πρώην δημοτικών αστυνομικών σε άλλες διευθύνσεις του Δήμου. Παρουσιάζει προβλήματα η εικόνα της πόλης ειδικά την τρέχουσα περίοδο. Πιστεύω πως χρειάζεται να συσταθεί η Διεύθυνση της Δημοτικής Αστυνομίας. Προτείνω να μην ληφθεί απόφαση σήμερα, να συναντηθεί με τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος και να εξετάσουν από κοινού το ενδεχόμενο να συσταθεί η Διεύθυνση.Προτείνω να μεταφερθούν στη δημοτική αστυνομία και άλλοι υπάλληλοι του Δήμου. Καλώ το δήμαρχο να επανεξετάσει το θέμα», τόνισε στην τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας κ. Στράτος Καρίκης.

«Αν συσταθεί τώρα Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας και στελεχωθεί με 31 άτομα δεν θα παράγεται το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τότε θα ασκηθεί κριτική στο προσωπικό», τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ κ. Γιώργος Υψηλάντης.

Συζήτηση έγινε στην χθεσινή συνεδρίαση και για την εξέλιξη ορισμένων έργων, όπως η αποκατάσταση των ζημιών από τις θεομηνίες και η «Άρση καταπτώσεων στις περιοχές Λαδικό-Προφήτης Ηλίας Φαληρακίου».

Σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών από τις θεομηνίες ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Στέργος Στάγκας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και εξέφρασε τον φόβο ότι θα δημιουργηθούν και νέα προβλήματα.

«Προχωρούμε με βάση τα κονδύλια που έχουμε στη διάθεσή μας. Τα χρήματα για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις έρχονται με το σταγονόμετρο», τόνισε στην τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δώρος Κωνσταντίνου.

Την άποψη ότι θα πρέπει να γίνουν σωστές παρεμβάσεις ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των καταπτώσεων στην περιοχή Λαδικό εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ κ. Γιώργος Υψηλάντης.

«Γνωρίζω πως αποκολλήθηκαν βράχοι και … “παρκάρισαν” σε κάποια δέντρα. Σε μια νέα κακοκαιρία οι βράχοι μπορεί να ξεφύγουν πάλι και να προκαλέσουν νέα προβλήματα. Επίσης αν πιάσει μια φωτιά εκεί κανείς δεν θα μπορεί να πλησιάσει. Το υλικό που προέκυψε από την ελεγχόμενη ανατίναξη θα πρέπει να απομακρυνθεί», τόνισε ο κ. Γιώργος Υψηλάντης.

Συζήτηση έγινε στην χθεσινή συνεδρίαση και για την λύση της σύμβασης συνεργασίας μεταξύ της πρώην ΔΕΚΡ και της Ε.Ε.Α.Α (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ) και την έναρξη της διαδικασίας διαβούλευσης του Δήμου Ρόδου για την λειτουργία του ΚΔΑΥ.

«Η διαδικασία ενέχει κίνδυνο. Μπορούμε να καθυστερήσουμε λίγο προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό με διαπραγματεύσεις», τόνισε στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ κ. Γιώργος Υψηλάντης.

«Η σύμβαση συνεργασίας κατέστη ανενεργή από τη στιγμή που το έργο για την κατασκευή του ΚΔΑΥ εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Πρέπει να προχωρήσουμε και να προσπαθήσουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», τόνισε ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Τελικά η λύση της σύμβασης εγκρίθηκε από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...