Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Αγρίνιο: Εγκρίθηκε η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας από το Δ.Σ.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στο Αγρίνιο. Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Καζαντζή πρόκειται να τροποποιηθεί ο οργανισμός για να υπάρξει η Διεύθυνση της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ μόλις θα λυθούν τα προβλήματα για την επαναδραστηριοποίησή της θα αναλάβει εκ νέου και την επιτήρηση της ελεγχόμενης στάθμευσης που πρόκειται να επανέλθει. Από την συζήτηση και τις ερωτήσεις, πάντως, που τέθηκαν έγινε γνωστό ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δεν είχαν απολυθεί αλλά είχαν μεταταχθεί και πως ο αριθμός όσων επιθυμούν να επανέλθουν είναι περί τα 11 άτομα. 

Επίσης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε ερώτηση που τέθηκε απάντησε πως δεν γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί ενόψει της ενεργοποίησης της νέας δανειακής συμφωνίας που ενδεχομένως να υπογράψει η Ελλάδα και για την οποία υπάρχει η υπόνοια ότι θα άρει όλες τις επαναπροσλήψεις (παρότι, όπως αναφέρθηκε και πριν, δεν μιλάμε για απολυμένους ή σε διαθεσιμότητα εργαζομένους). 

Είναι ενδιαφέρον πάντως ότι δεν ψήφισαν την επανασύσταση οι κ.κ.Παπανικολάου και Δήμας από τη Λαϊκή Συσπείρωση και Μερμίγκης από το Ανυπότακτο Αγρίνιο, παρότι όπως ειπώθηκε δεν επιθυμεί κανείς «να έχουν οι άνθρωποι αυτοί πρόβλημα με την εργασία τους». Σύμφωνα με τον κ. Δήμα που πήρε τον λόγο η Δημοτική Αστυνομία είναι ένα «αντιδραστικό σώμα», που επιτείνει την καταστολή στις δύσκολες εποχές που περνάει ο λαός, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, συμπληρώνοντας πως «θα είναι άλλος ένας βραχίονας καταστολής που θα οπλοφορεί κιόλας»…

www.agrinionews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...