Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

13η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών και αιμοδοσία με τη συμμετοχή -και- Δημοτικών Αστυνομικών του Δ. Θεσ/νίκης (φωτορεπορτάζ+video)

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α. στην προσπάθεια της να προσελκύσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει περισσότερους Εθελοντές Αιμοδότες έχει εντάξει στο θεσμικό της πλαίσιο από το 2002 και την Ιδέα της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με σκοπό την διάδοση του Εθελοντικού Κινήματος.


Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, συμμετείχε ενεργά στην υποδοχή της «Φλόγας της Αγάπης», πραγματοποιώντας εκδήλωση σήμερα Τετάρτη 9/9 στις 12.00, στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου, "καλωσορίζοντας" τους συμμετέχοντες στη 13η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Γ. Μπουτάρης. Στη Λαμπαδηδρομία έλαβαν μέρος, εκτός των άλλων και έξι υπάλληλοι του δήμου μεταξύ των οποίων ο συνάδελφος Δημοτικός Αστυνομικός Χάρης Αΐδης (4η φώτο). 

Το dimastin.gr ήταν εκεί...


Ο Δημοτικός Αστυνομικός Χάρης Αΐδης
Οι έξι συμμετέχοντες-υπάλληλοι του Δήμου Θεσ/νίκης

και video...Η Φλόγα της Αγάπης, όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, ξεκίνησε από την Κοζάνη, την 1η Αυγούστου 2015 και θα διατρέξει όλη την Ελλάδα, διαδίδοντας το μήνυμα υπέρ του εθελοντισμού, για να καταλήξει στις 25 Σεπτεμβρίου 2015 στις Θερμοπύλες, όπου και θα ξεκινήσουν οι εργασίες της 28ης Αμφικτιονίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Αιμοδοσία

Παράλληλα, η Δημοτική Τράπεζα Αίματος του Δ. Θεσ/νίκης, σε συνεργασία με το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία χθες Τρίτη 8 και σήμερα Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015, κατά τις ώρες 09.00 έως 12.30, σε αίθουσα του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Μάλιστα στην αιμοδοσία, συμμετείχε πλήθος Δημοτικών Αστυνομικών, οι οποίοι, εν όψει της επαναλειτουργίας της σε σύντομο χρονικό διάστημα, συμμετέχουν και προσφέρουν εθελοντικά σχεδόν σε κάθε δράση του Δήμου Θεσσαλονίκης που αφορά το κοινωνικό σύνολο (δείτε φώτο παρακάτω). Στο πλαίσιο αυτό, αύριο Πέμπτη 10/9 θα συμμετέχουν ενεργά και στη Δωρεάν διανομή ροδάκινων που θα πραγματοποιήσει για δεύτερη φορά ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στους κατόχους της κάρτας σίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης, στους αιτούντες της Επισιτιστικής Βοήθειας του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και στα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και των συσσιτίων του Δήμου Θεσσαλονίκης μέσω των πέντε Δημοτικών Κοινοτήτων και της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας.

Η κοινωνική προσφορά δε σταματά -και- από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς...Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...