Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Θεσσαλονίκη: 'Eφοδος της αστυνομίας σε γνωστό κατάστημα στην Τσιμισκή - Κατασχέθηκαν χιλιάδες ρούχα - μαϊμού

Χιλιάδες απομιμητικά προϊόντα εντοπίστηκαν σε ράφια και αποθηκευτικούς χώρους έξι εμπορικών καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη. Οι συλλήψεις έγιναν μετά από καταγγελία εταιρίας ένδυσης.

Το ένα από τα καταστήματα βρισκόταν στην Τσιμικσκή και τα υπόλοιπα στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, έξι γυναίκες (εκ των οποίων μία ιδιοκτήτρια και πέντε υπεύθυνες καταστημάτων), ηλικίας από 35 έως 60 ετών, σε βάρος των οποίων καθώς και σε βάρος δυο ακόμη ιδιοκτητριών, ηλικίας 56 και 35 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της Πλαστογραφίας, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί σημάτων.

Ειδικότερα, έπειτα από καταγγελία νόμιμου εκπροσώπου εταιρείας ένδυσης, πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες , οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας στα προαναφερόμενα καταστήματα, στις περιοχές του κέντρου και της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ιδιοκτήτριες και οι υπεύθυνες των εμπορικών καταστημάτων, διέθεταν προς πώληση στο καταναλωτικό κοινό είδη ένδυσης, τα οποία έφεραν πιστά αντίγραφα των κατοχυρωμένων σημάτων της παθούσας εταιρείας χωρίς ωστόσο να διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια.

Στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στους ανωτέρω χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 3.133 απομιμητικά προϊόντα ένδυσης εταιρειών (μπλούζες, ζακέτες, φορέματα, παντελόνια κ.α.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε υπόγειο χώρο ενός εκ των καταστημάτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1.120 ετικέτες και 518 καρτέλες, πιστά αντίγραφα  της παθούσας εταιρίας


  • 5 μηχανές κοπτικής/ραπτικής και


  • μεγάλος αριθμός απομιμητικών ενδυμάτων.

Η εκτιμώμενη ζημία που υπέστη η παθούσα εταιρία, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 127.840 ευρώ περίπου, κατά δήλωση του εκπροσώπου της.

Οι συλληφθείσες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...