Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

Δημοτική Αστυνομία Θεσ/νίκης: Αγιασμός και συνέντευξη τύπου ενόψει της επαναλειτουργίας της (πλούσιο φωτορεπορτάζ και video)

Η σημερινή ημέρα (Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015) στο δήμο Θεσσαλονίκης ήταν κατά κάποιο τρόπο αφιερωμένη στη δημοτική του Αστυνομία αφού πραγματοποιήθηκε συμβολικά η παρουσίαση της επανασυσταθείσας υπηρεσίας αλλά και ο αγιασμός στη νέα έδρα της στο ισόγειο του νέου δημαρχείου του Δήμου Θεσσαλονίκης όπου θα λειτουργήσουν τα νέα γραφεία της και όχι στο κτίριο της οδού Μοναστηρίου 93Β όπου λειτουργούσαν πριν από την κατάργησή της το 2013. Η 23η του Σεπτέμβρη, δεν επιλέχθηκε τυχαία...Πριν ακριβώς 2 χρόνια, ο Κ. Μητσοτάκης όντας υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατάργησε εν μια νυκτί την υπηρεσία, αναίτια, χωρίς υποψία αξιολόγησης της δομής. Για τους παλαιότερους όμως δημοτικούς Αστυνομικούς του δ. Θεσσαλονίκης, η 23η του Σεπτέμβρη, τυγχάνει να είναι διπλή επέτειος, αφού η ορκωμοσία τους έγινε ακριβώς 18 χρόνια πριν, στις 23 Σεπτεμβρίου 1997!

Δείτε το video του αγιασμού της "νέας" υπηρεσίας:
Όμως, με το νόμο 4325/2015 (νόμος Κατρούγκαλου), οι δημοτικοί αστυνομικοί επέστρεψαν -δυστυχώς όχι όλοι, μόλις 71 από τους 178 που υπηρετούσαν το 2013 πριν τη κατάργηση- και αναμένεται να προσπαθήσουν να βάλουν τάξη στους δρόμους της Θεσσαλονίκης καθώς θα ελέγχουν κατά βάση τις παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.


Ο Αγιασμός πραγματοποιήθηκε στα νέα γραφεία της Δ.Α. στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης
Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης και του αγιασμού, οι άνδρες και γυναίκες του σώματος, βγήκαν μια ομαδική φωτογραφία στο προαύλιο χώρο του Δημαρχείου, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλο και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης για θέματα Δημόσιας Τάξης, Λευτέρη Κιοσέογλου, μπροστά από τα οχήματα και τις μοτοσικλέτες που θα χρησιμοποιηθούν.
Αμέσως μετά τις φωτογραφίες, ακολούθησε η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου, με τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, τον εντεταλμένο σύμβουλό κ. Κιοσέογλου, τον Γ.Γ. του Δ. Θεσ/νίκης Γιάννη Ψαρά και τον Διευθυντή της επανασυσταθήσας υπηρεσίας κ. Π. Παπαφίλη να θέτουν τις προτεραιότητες αλλά και να απαντούν στα ερωτήματα των δημοσιογράφων που παραβρέθηκαν στη συνέντευξη.


Οι περίπου 71 δημοτικοί αστυνομικοί -ουσιαστικά 68 διότι τρεις κατέθεσαν ήδη τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση- θα εμφανιστούν ουσιαστικά ξανά στους δρόμους της πόλης από την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...