Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Προσωπική διαφορά προσωπικού που επανήλθε στις θέσεις του σύμφωνα με το άρθρο 14 του ν.4325/2015 (νόμος Κατρούγκαλου)

Μετά την επανασύσταση των θέσεων και την επαναφορά των υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα σε αυτές, προέκυψε το ερώτημα εάν οι υπάλληλοι αυτοί λαμβάνουν την προσωπική διαφορά που ελάμβαναν πριν τη θέση τους σε διαθεσιμότητα ή όχι.

Συνδρομητής της γνωστής ιστοσελίδας στο χώρο της αυτοδιοίκησης,  Dimosnet.gr  η οποία παρέχει υπηρεσίες πληροφόρησης μέσω συνδρομητικής βάσης πληροφοριών και εφαρμογών, προώθησε στην παραπάνω ιστοσελίδα έγγραφο του Υπ.Οικονομικών που δίνει απάντηση στο σημαντικό αυτό ερώτημα. Ειδικότερα, σύμφωνα με το  Υπ. Οικ. 2/53212/ΔΕΠ/25.09.2015 στο προσωπικό που υπάγεται στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 14 του Ν.4325/2015, δεν δύναται να τους καταβληθεί η υπερβάλλουσα μείωση που τυχόν ελάμβαναν κατά την προηγούμενη οργανική τους θέση, παρά μόνο το ίδιο Μ.Κ. που αντιστοιχεί στον ίδιο βαθμό που κατείχε πριν την υπαγωγή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Όπως μάλιστα ενημερώνει ο ίδιος συνδρομητής, έχει επανυποβάλλει νέο ερώτημα σχετικά με το εάν το ανωτέρω έγγραφο έχει εφαρμογή και στην περίπτωση των δημοτικών αστυνόμων, οι οποίοι επανήλθαν στις υπηρεσίες τους με την ειδικότερη διάταξη του άρθρου 19 του Ν.4325/2015

Όταν υπάρξει νέα απάντηση από το Υπ. Οικ. θα σας ενημερώσουμε και 'μεις με τη σειρά μας, σχετικά.

2 σχόλια :

jackal είπε...

Το ερώτημα είναι, άν είναι δίκαιο ίδιας κατηγόριας Δημ.Αστυνομικοί να λαμβάνουν μισθό από 20 εώς και 130 ευρώ διαφορά λόγω του ότι αναγκαστικά αλλάξαν φορέα και δε καταβάλλεται πρ.διαφορά ενώ όσοι επανήλθαν απο διαθεσιμότητα ή εξαίρεση να καταβάλλεται κανονικά κ με το δίκιο τους βέβαια.

κ μιλάμε για μισθούς που ξεκινάνε απο 660 ευρώ τουλάχιστον ενώ στο Υπ.Οικ ο ελάχιστος έχει περίσσοτερα ψηφία..

Mακης Δημακης είπε...

ωραιο αρθρο ΔΗΜΑΣΤΥΝ. Βασικα συναδελφε τι δικαιοσυνη να βρουμε? Εδω ουτε καν ενιαιο μισθολογιο δεν εφαρμοζεται. Η πρωτη φορα αριστερα αφορα τελικα μονο τους λαθρομεταναστες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...