Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Μπουτάρης στο Δ.Σ.: «Τα πρόστιμα που επιβάλλει η Δημοτική Αστυνομία να θεωρούνται ανταποδοτικά και να μπορούμε να προσλάβουμε δημοτικούς αστυνομικούς»

Πέρα από τη Δημοτική Αστυνομία ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στις παρατυπίες  που εντοπίστηκαν σε δύο διαγωνισμούς του Δήμου.

«Ζήτησα το πόρισμα εσωτερικού ελέγχου για να προχωρήσω σε ένορκη διοικητική εξέταση που θα είναι εφ’ όλης της ύλης από τη στιγμή που διαπιστώνονται παρατυπίες. Να δούμε ποιοι ευθύνονται, όλη την αλυσίδα από την προκήρυξη μέχρι την αξιολόγηση και την παραλαβή που χωλαίνει», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή την καταγγελία της αντιπολίτευσης για παρατυπίες σε δύο διαγωνισμούς στον τομέα της καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης στην τοποθέτησή του από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου αναφέρθηκε και στην επαναλειτουργία της δημοτικής αστυνομίας. Εξέφρασε την πρόταση "τα πρόστιμα να θεωρούνται ανταποδοτικά και να μπορούμε να προσλάβουμε δημοτικούς αστυνομικούς"*, ενώ πέρα από τα διπλοπαρκαρισμένα χαρακτήρισε ως δύο "αγκάθια" για να μπει τάξη στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα ταξί και τις φορτοεκφορτώσεις.

Ο δήμαρχος στάθηκε και στην απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, που υιοθέτησε την πιο πρόσφατη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου που έκανε λόγο "και για αρχαία και για μετρό".

«Προτίθεμαι να οργανώσω μια ομάδα εξωτερικών συνεργατών που θα ασχοληθούν με το θέμα, με τη διενέργεια του διαγωνισμού, τι θα είναι, τι θα περιλαμβάνει για να μπορέσει να βρεθεί μια λύση που θα στείλουμε στην Αττικό Μετρό και στο υπουργείο για να προχωρήσει η ιστορία το ταχύτερο δυνατό», είπε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*Σχόλιο Dimastin: 

Βεβαίως και συμφωνούμε τα πρόστιμα που επιβάλλουν οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας να θεωρούνται ανταποδοτικά αλλά στη παρούσα στιγμή ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ με τις νέες προσλήψεις που ζητά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν ΕΤΟΙΜΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ που μεταφέρθηκαν με τη παρωδία της κινητικότητας Μητσοτάκη, θέλοντας και μη σε άλλες υπηρεσίες (Αποκεντρωμένες, φυλακές κτλ) και επιθυμούν ΔΙΑΚΑΩΣ να επιστρέψουν πίσω στη Δ.Α. Γνωρίζουμε μάλιστα ότι το αιτήθηκαν και οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου/των δήμων απάντησαν ΑΡΝΗΤΙΚΑ! 

Πάρτε πίσω πρώτα τους έτοιμους Δημοτικούς Αστυνομικούς (όσους επιθυμούν φυσικά) που μπορούν να βγουν στο δρόμο ΑΜΕΣΑ και να δουλέψουν και μετά συζητάμε και για νέες προσλήψεις. Το βασικό ειναι αυτό.

1 σχόλια :

jackal είπε...

Εννοείται πρώτα η μεταφορά των συναδέλφων απ τα Κ.Κ και μετα προσλήψεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...