Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

«Ζήτω η δημοτική αστυνομία» - Ύμνοι για το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας του δ. Θεσ/νίκης από το -κατά κανόνα- "αυστηρό" σε θέματα κυκλοφορίας της πόλης, parallaximag

Ένας μήνας κλείνει σήμερα από την ημέρα που η δημοτική αστυνομία επανήλθε ξανά στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης (δυο χρόνια ακριβώς από τη μέρα που η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάργησή της εν μία νυκτί, το 2013) για να αλλάξει την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει το κέντρο της πόλης με τα παράνομα παρκαρισμένα και τα τραπεζοκαθίσματα να καταλαμβάνουν τον δημόσιο χώρο, μετατρέποντάς το σε ζούγκλα…

Σε μια άλλη πόλη ελπίζουμε εξαιτίας της παρουσίας της δημοτικής αστυνομίας και φαίνεται πως αυτό είναι εφικτό. Είναι μόνο 69 άτομα (έναντι των 180 που στελέχωναν την δημοτική αστυνομία πριν την κατάργησή της) σε δυο βάρδιες αλλά ήδη το θαύμα τους αρχίζει να φαίνεται. Πλέον τους βλέπεις παντού και για τους περισσότερους από μας είναι το πιο ευχάριστο θέαμα στην πόλη εδώ και καιρό, αφού δυστυχώς η αδυναμία του έλληνα πολίτη να υπακούσει σε κανόνες απέδειξε ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς έλεγχο και αστυνόμευση.


Υπάρχει βέβαια και το κομμάτι της πόλης που ακόμη επιμένει και διαπληκτίζεται και φέρνει σε δύσκολη θέση τους εξαιρετικά ευγενείς δημοτικούς αστυνομικούς αλλά αν περπατήσετε λίγο την πόλη και βρεθείτε μάρτυρας σε μια παρόμοια σκηνή θα διαπιστώσετε ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, παίρνουν θέση υπέρ των δημοτικών υπαλλήλων.

Μιλήσαμε με μια ευγενέστατη δημοτική αστυνομικό: «Ήδη μετά από ένα μήνα από την επαναλειτουργία της δημοτκής αστυνομίας ακούμε επαίνους για την εργασία μας και οι πολίτες βλέπουν τη διαφορά στους κεντρικούς δρόμους. Χρειάζεται επιμονή βέβαια και προσπαθούμε να ελέγξουμε πρώτα το κέντρο και αργότερα να πρτοχωρήσουμε και σε πιο περιφερειακούς δρόμους. Προς το παρόν χρειάζεται συνεχής επίβλεψη μέχρι οι πολίτες να μάθουν στη νομιμότητα χωρίς έλεγχο, αλλά ελπίζουμε ότι κάποτε θα συμβεί. Η φορτοεκφόρτωση στους κεντρικούς δρόμους επιτρέπεται μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι και μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις δεν βεβαιώνουμε παραβάσεις. Από κει και πέρα γράφουμε τους πάντες … παρά τις αντιδράσεις πολλών οδηγών, που δυστυχώς είναι ακόμη συχνές και οδηγούν σε διαπληκτισμούς.»

Τσιμισκή: Τα μόνιμα παρκαρισμένα στην αριστερή πλευρά του δρόμου έχουν σχεδόν εξαφανιστεί.

Ένας ταξιτζής με τον οποίο συνομιλήσαμε βεβαιώνει πως πάνε χρόνια από τότε που μπορούσες να διασχίσεις την Τσιμισκή τόσο γρήγορα, όσο σήμερα. “Σχεδόν δεν χρειάζεται πια να μπαίνουμε στο λεωφορειόδρομο που είναι ανοικτός για μας.”

Η Λεωφόρος Νίκης. Όχι δεν είναι φωτογραφικό τρικ είναι η εικόνα της σήμερα το πρωί

Σε 20 ημέρες περίπου η δημοτική αστυνομία έχει βεβαιώσει πάνω από 7.000 παραβάσεις στο κέντρο της πόλης και στους ελέγχους που γίνονται καθημερινά στην οδό Τσιμισκή, την Μητροπόλεως, τη Λ.Νίκης, την Ερμού, την Πάυλου Μελά και στους κάθετους δρόμους. «Η βούληση της διοίκησης του δήμου είναι μην κάνει πίσω και να συνεχιστούν οι έλεγχοι ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Καθημερινά στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 10.000 παραβάσεις και εμείς βεβαιώνουμε το 1/10 αυτών» είπε ο προϊστάμενος του Τμήματος Αστυνόμευσης, Μιχάλης Αλλαγιώτης, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Παύλου Μελά: Σαφώς καλύτερη η εικόνα της αν και μερικοί επιμένουν ακόμη

Η δημαρχία Μπουτάρη προσπαθεί να αντιμετωπίσει το κόστος της δημοτικής αστυνομίας μεταφέροντας την έδρα τους στο νέο δημαρχείο και όχι στο κτίριο της οδού Μοναστηρίου όπου λειτουργούσε πριν από την κατάργησή της το 2013.

Μητροπόλεως: Πρωί και τα μόνα διπλοπαρκαρισμένα είναι για φορτοεκφορτώσεις, νόμιμες μέχρι τις 12:30.

Ερμού: Δύσκολα

Ερμού: Πολύ βελτιωμένη η εικόνα. Δυο δημοτικοί αστυνομικοί με μηχανάκια έγραφαν ήδη στις 10 περίπου το πρωί.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...