Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

Βόλος: Άνιση μάχη με το κυκλοφοριακό δίνει η δημοτική αστυνομία

Περίπου 2.000 κλήσεις σε δυόμιση μήνες από μόλις πέντε άτομα προσωπικό και μια υπηρεσία που δεν διαθέτει καν αυτοκίνητο

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σε άνιση μάχη για την επίλυση του χρόνιου κυκλοφοριακού προβλήματος στην πόλη και την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης σε δρόμους, πεζοδρόμια και πεζοδρόμους, επιδίδεται από αρχή της επανασύστασής της η Δημοτική Αστυνομία στο Βόλο. Παρ’ όλα αυτά από το Σεπτέμβριο έως και χθες, βεβαίωσε 1.944 κλήσεις για παραβάσεις του ΚΟΚ ή του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης. Μάλιστα από τη δραστηριοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας πουλήθηκαν από περίπτερα του Βόλου, περί τις 25.000 κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης.

Βρέχει… κλήσεις από αρχές Σεπτεμβρίου στο κέντρο του Βόλου, για τη συμμόρφωση των οδηγών στα κυκλοφοριακά μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ ήδη από το Δεκέμβριο του 2014.

Αυτή την περίοδο, έμφαση δίνεται στην απελευθέρωση των πεζοδρομίων και πεζοδρόμων από παράνομα σταθμευμένα δίκυκλα, για την απομάκρυνση των οποίων, εάν κριθεί απαραίτητο, μπορεί να βγει και γερανός.

Χθες βεβαιώθηκαν 13 κλήσεις από δημοτικούς αστυνομικούς, που αφορούν σε παράνομη στάθμευση, στάθμευση σε πεζοδρόμους, στάθμευση σε λεωφορειολωρίδα και σε θέσεις ΑμεΑ

Από Δευτέρα, θα ξεκινήσουν νέοι έλεγχοι στους δρόμους ελεγχόμενης στάθμευσης, μετά την ανατροφοδότηση των περιπτέρων με 5.000 νέες κάρτες τις οποίες μπορούν να προμηθεύονται οι οδηγοί.

Συνολικά από αρχές Σεπτεμβρίου, από τα περίπτερα του κέντρου έχουν πωληθεί περί τις 25.000 κάρτες ωριαίας στάθμευσης, που πωλούνται προς 0,50 ευρώ.

Το ίδιο διάστημα βεβαιώθηκαν 1.944 κλήσεις για παράνομη στάθμευση αλλά και πάρκινγκ σε θέση ΣΕΣ χωρίς κάρτα. Το Σεπτέμβριο κόπηκαν 825 κλήσεις, τον Οκτώβριο 924 κλήσεις και το Νοέμβριο 195 κλήσεις.

Παρ’ όλα αυτά η δημοτική αστυνομία δίνει άνιση μάχη σε σχέση με το κυκλοφοριακό πρόβλημα και πρόβλημα παράνομης στάθμευσης που υπάρχει στο Βόλο.

Διαθέτει μόλις πέντε άτομα προσωπικό, εκ των οποίων ενεργά την τελευταία εβδομάδα ήταν μόλις τα τρία (ένας ήταν σε άδεια αναρρωτική και ένας σε κανονική άδεια). Ούτε καν μηχανοκίνητα μέσα δεν διαθέτει.

Από τα πέντε δίκυκλα μοτοποδήλατα τα δύο οδηγούνται στο συνεργείο, ενώ το αίτημα της υπηρεσίας για τη χορήγηση αυτοκινήτου παραμένει ανικανοποίητο.

Η ενίσχυση της υπηρεσίας σε προσωπικό και μηχανοκίνητα μέσα κρίνεται αναγκαία για τη συνέχιση των ελέγχων και τη συμμόρφωση του κέντρου της πόλης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...