Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Πράξη-βόμβα του Τμήματος Ι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναιρεί προηγούμενη Πράξη του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών και εγκρίνει εντάλματα πληρωμής υπερβάλλουσας μείωσης σε υπάλληλους που μετατάχθηκαν μέσω της εθελοντικής ενδοδημοτικής κινητικότητας!

Επιτέλους ένα καλό νέο! Πράξη-βόμβα του Τμήματος Ι του Ελεγκτικού Συνεδρίου (122/2015) αναιρεί προηγούμενη Πράξη του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών στο I Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου (135/2015) και εγκρίνει εντάλματα πληρωμής υπερβάλλουσας διαφοράς σε υπαλλήλους που μετατάχθηκαν μέσω της εθελοντικής ενδοδημοτικής κινητικότητας! 

Σας θυμίζουμε ότι ένα από τα αιτήματα που τέθηκαν στον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών Χ. Βερναρδάκη στη συνάντησή του με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ήταν η κατάθεση, από την πλευρά της κυβέρνησης, νομοθετικής ρύθμισης που θα διατηρεί την υπερβάλλουσα μείωση σε όσους υπαλλήλους μετατάχθηκαν ή συμμετείχαν στην ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα και σε όσους επαναπροσλήφθηκαν μετά τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις

Στα "χέρια" μας έχουμε το πλήρες σκεπτικο της απόφασης και σας το παρουσιάζουμε παρακάτω:


Βέβαια, η παραπάνω πράξη αφορά τους υπαλλήλους που εντάχθηκαν στην Εθελοντική Ενδοδημοτική Κινητικότητα και όχι όλους τους Δ.Υ. οι οποίοι μετατάχθηκαν και "έχασαν" την προσωπική διαφορά. Θεωρούμε όμως ότι σύντομα θα συμπεριληφθούν και αυτοί, πόσο μάλλον οι πρώην και νυν Δημοτικοί Αστυνομικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα χωρίς τη θέλησή τους και μετατάχθηκαν σε άλλους φορείς του δημοσίου χάνοντας και αυτοί την προσωπική διαφορά (όσοι είχαν).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...