Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

Θεσσαλονίκη: Καθάρισε το κέντρο από παρκαρισμένα Ι.Χ.

Του Μιχάλη Αλεξανδρίδη
Διευθυντή των εφημερίδων ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κατέβηκα χθες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για κάτι δουλειές και δεν πίστευα σε αυτό που έβλεπα. Τσιμισκή, Μητροπόλεως και παραλιακή χωρίς παρκαρισμένα αυτοκίνητα αλλά και απαλλαγμένες από… αυτοσχέδιες πιάτσες ταξί.

Τρόμαξα. Τι έγινε, βρε παιδιά; Πού πήγαν όλοι όσοι πάρκαραν και διπλοπάρκαραν κλείνοντας ακόμη και τις λεωφορειολωρίδες; Πού πήγαν τα… συμπαθή ταξί που περικύκλωναν ολόκληρα τετράγωνα (Τσιμισκή, Αγίας Σοφίας, Μητροπόλεως);

Η “Μακεδονία” κι εγώ προσωπικά ως αρθρογράφος σε πάμπολλα δημοσιεύματα έχουμε ασκήσει δριμεία κριτική στους αρμόδιους φορείς που αδρανούσαν και σήκωναν τα χέρια ψηλά, επιτρέποντας να μετατραπεί το κέντρο της πόλης σε δωρεάν πάρκιγκ, καταταλαιπωρώντας τους πολίτες που επιθυμούσαν να μετακινηθούν, για να κάνουν τη δουλειά τους.

Για να είμαι δίκαιος λοιπόν, οφείλω να συγχαρώ τόσο τη διοίκηση του δήμου όσο και τη διεύθυνση της τροχαίας για τις συντονισμένες και επίπονες προσπάθειές τους να διώξουν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα από τους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στη δημοτική αστυνομία, η οποία, με το που επανασυστάθηκε, ανέλαβε να διεκπεραιώσει το κύριο έργο αυτής της επιχείρησης.

Να σημειώσουμε επίσης ότι το θέμα φυσικά και δεν έχει λήξει. Μόλις υπάρξει εφησυχασμός, τα Ι.Χ. και τα ταξί θα επιστρέψουν, για να σταθμεύουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, να μπαινοβγαίνουν στις λεωφορειολωρίδες, να κάνουν μαρτύριο τη ζωή των οδηγών του ΟΑΣΘ και του επιβατικού κοινού.
Παράλληλα χρειάζονται συμπληρωματικές δράσεις τόσο του δήμου όσο και των άλλων υπηρεσιών για θέματα που αφορούν την κίνηση των πολιτών στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Εννοείται ότι οι επιχειρήσεις δημοτικής αστυνομίας και τροχαίας επιβάλλεται να επεκταθούν και σε άλλα κομμάτια του βασικού οδικού δικτύου της πόλης (Βασιλίσσης Όλγας, λεωφόρος Στρατού, Ίωνος Δραγούμη, Ερμού κ.λπ.), ώστε οι οδηγοί να το πάρουμε απόφαση πως ποτέ πια δεν θα σταθμεύσουμε σε δρόμο όπου απαγορεύεται, ποτέ δεν θα καταλάβουμε λεωφορειολωρίδα και ότι ενίοτε θα πρέπει να αφήνουμε τα Ι.Χ. μας εκτός κέντρου και να χρησιμοποιούμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή να μετακινούμαστε πεζή.

Αμήν και πότε. 

www.makthes.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...