Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Δούλευε επί 27 χρόνια με πλαστό πτυχίο στη Βουλή, απολύθηκε σήμερα

Απολύθηκε από τη Βουλή εργαζόμενος μετά από 27 χρόνια όταν διαπιστώθηκε πως το πτυχίο του ήταν πλαστό.

φώτο αρχείου
Αφού εργάστηκε επί 27 συναπτά έτη στη Βουλή με πλαστό πτυχίο τον απέλυσαν σήμερα - για την ακρίβεια ανακάλεσαν τον διορισμό του - με απόφαση Βούτση που αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια.

Κατά τον έλεγχο που έγινε βρέθηκε ότι το πτυχίο που είχε καταθέσει για την πρόσληψη του δεν ήταν γνήσιο. Υποτίθεται ότι ήταν απόφοιτος του τμήματος Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Ο εν λόγω είχε προσληφθεί το 1988 ως «δόκιμος υπάλληλος» σε κενή οργανική θέση στον κλάδο Αναλυτών-Προγραμματιστών (θέση πτυχιούχου ανώτατης εκπαίδευσης) » και σύμφωνα με πληροφορίες είχε καταλάβει τη θέση του προϊσταμένου του τμήματος του.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο υπάλληλος, μόλις πληροφορήθηκε ότι τον είχε εντοπίσει ο έλεγχος των τίτλων σπουδών και το Πανεπιστήμιο κοινοποίησε την απάντησή του στις 8 Μαΐου του 2015 στην υπηρεσία της Βουλής, αυτός έσπευσε αμέσως να καταθέσει την αίτηση παραίτησης.

Σύμφωνα με τον νόμο , όμως, για να γίνει λυθεί η υπαλληλική του σχέση έπρεπε να καταθέσει εντός εύλογο χρόνου και δεύτερη αίτηση παραίτησης. Κάτι το οποίο έπραξε, είκοσι ημέρες μετά, στις 25 Μαΐου 2015. Κατόπιν και της δεύτερης αίτησης απολύθηκε, εάν και η απόφαση διαγραφής του από τα μητρώα της υπηρεσίας της Βουλής έχει ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου του 2015!

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ελέγχους των προσόντων των υπαλλήλων της Βουλή φέρεται πως εντόπισε συνολικά 15 μονίμους υπαλλήλους και έναν συμβασιούχο να είχαν καταθέσει πλαστούς ή παραποιημένους τίτλους σπουδών. Η υπόθεση τους έχουν ήδη διαβιβαστεί στον εισαγγελέα.

Πηγές: thetoc.gr, newsit.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...