Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

Αποσύρεται το παράλληλο πρόγραμμα που εμπεριέχει τη διάταξη (άρθρο 31) για την επιστροφή την π.Δ.Α. από τα Κ.Κ...Θα επανακατατεθεί μετά τις γιορτές

Το νομοσχέδιο του παράλληλου προγράμματος φαίνεται ότι αντιμετωπίζει την αντίθεση των εταίρων, οι οποίοι θεωρούν ότι περιέχει διατάξεις που επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.

Αποσύρει η κυβέρνηση από την Βουλή το νομοσχέδιο με το «παράλληλο πρόγραμμα», με πρόθεση να το επανακαταθέσει μετά τις γιορτές, ώστε να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος για να τεθεί υπό την επεξεργασία των δανειστών.

Το παράλληλο πρόγραμμα, το οποίο σχεδιαζόταν ως αντίβαρο στη δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων, φαίνεται ότι αντιμετωπίζει την αντίθεση των εταίρων, οι οποίοι θεωρούν ότι το νομοσχέδιο περιέχει διατάξεις που επιβαρύνουν δημοσιονομικά τη χώρα και δεν προβλέπονται στο Μνημόνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το λόγο αυτό υπάρχει συμφωνία με τους εταίρους ώστε το παράλληλο πρόγραμμα να εξεταστεί εκ νέου το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «πάγωμα» του νομοσχεδίου αποφασίστηκε μετά από συνεννόηση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Το πρωί πάντως, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ότι στόχος της κυβέρνησης για το 2016 είναι 80% παράλληλο πρόγραμμα και 20% Μνημόνιο.


Το ζήτημα της απόσυρσης προέκυψε τη στιγμή που το Euro-working Group εξετάζει την πορεία υλοποίησης του προγράμματος στήριξης, ώστε να εγκρίνει την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, με την οποία θα δρομολογηθεί και η έναρξη της κρίσιμης πρώτης αξιολόγησης.

Σε λίγο αρχίζει Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, προκειμένου να συζητηθούν αλλαγές στο κοινοβουλευτικό πρόγραμμα.

Πηγή: www.skai.gr


Τι να πούμε....Πραγματικά δεν έχουμε λόγια. Φτάσαμε στο παρά 1 και άντε πάλι από την αρχή. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...