Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

Τρίκαλα: Σεμινάριο για την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση παρακολούθησαν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί

Δράση κοινωνικού χαρακτήρα, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, πραγματοποίησε η Δημοτική Αστυνομία Τρικκαίων. Εκτιμώντας τη σημασία του να γνωρίζουν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί πως πρέπει να ενεργήσουν σε περίπτωσή που κάποιος πολίτης χρειάζεται πρώτες βοήθειες αφού πολλές φορές είναι οι ίδιοι που καταφθάνουν πρώτοι σε δυσάρεστα συμβάντα ή τυγχάνει να βρίσκονται λίγα μέτρα μακριά και σε συνεργασία με Ομάδα Εθελοντών Τρικάλων, μετείχαν σε σεμινάριο για την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). 

Η δράση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου, στον χώρο των Εθελοντών, στο κτήριο κάτω από το Φρούριο Τρικάλων και την υλοποίησή της ανέλαβαν η κ. Ελένη Πολύζου, Ιατρός Αναισθησιολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ ΓΝ Τρικάλων και Διευθύντρια Σεμιναρίων Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης και ο κ. Βασίλης Κατσογιάννης, εκπαιδευτής στην ΕΠΑΣ του Νοσοκομείου Τρικάλων, μαζί με τις πιστοποιημένες εθελόντριες.

Οι παριστάμενοι δημοτικοί αστυνομικοί είχαν την ευκαιρία να μάθουν τον τρόπο πραγματοποίησης της ΚΑΡΠΑ και τις σημαντικότατες ωφέλειες για τον κάθενα που θα βρεθεί σε δύσκολη θέση.

Σημειώνεται ότι ήδη στα Τρίκαλα έχουν τοποθετηθεί πέντε (5) απινιδωτές σε κεντρικά σημεία της πόλης προκειμένου να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...