Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

Μητσοτάκης: Εγκαταλείψτε το σχέδιο σας - Πάρτε πίσω τις αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους (τις ποιες;;;)

Από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε μεταξύ άλλων την εφαρμογή της ρήτρας ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις και μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων που πήραν αύξηση πριν από ένα μήνα, για την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού. «Να εγκαταλείψετε το σχέδιό σας», είπε ο απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό., ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Η αρχιτεκτονική του συστήματος που προτείνετε είναι σωστή, αλλά γιατί μας το εμφανίζετε ως δικό σας; Αφού υπήρχε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. 
Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε:
•    τη δημιουργία τριών Ταμείων, όπως είχε συμφωνηθεί. «Επιμένουμε στην πρόταση αυτή, Θεωρούμε λάθος το ένα Ταμείο και ότι θα προκαλέσει διαχειριστικό κομφούζιο», είπε.
•    χρησιμοποίηση όλων των εργαλείων για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.
•    αξιοποίηση του συστήματος ΗΛΙΟΣ για τις παράνομα καταβαλλόμενες συντάξεις
•    εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις.
•    και εφόσον είναι απαραίτητο, περικοπή της κρατικής ενίσχυσης στα ευγενή ταμεία.
«Αυτά όμως δεν αρκούν και χρειάζονται ισοδύναμα. Η κοινωνία δεν θα σφίξει άλλο το ζωνάρι για να αυξηθεί το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ. Σας καλώ σε διάλογο εξπρές για την ακύρωση των αυξήσεων στο Δημόσιο και των διορισμών. Δώσατε αυξήσεις 150 εκατ. ευρώ στους δημόσιους υπαλλήλους και πρωτίστως σ’ αυτούς που υπηρετούν στα κομματικά γραφεία. Σας καλώ να τις πάρετε πίσω», είπε.
«Γνωρίζετε ότι υπάρχουν και άλλες στρεβλώσεις στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων για να εξοικονομήσετε πόρους. Το αντέχετε; Γνωρίζω ότι θα μου πείτε πως «και εσείς τα ίδια κάνατε». Αλλά αυτή η εξομοίωση είναι η ταφόπλακα του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς», ήταν η χαρακτηριστική έκφραση του προέδρου της Ν.Δ.
Στη συνέχεια άσκησε κριτική στην πρόταση της κυβέρνησης. «Μεταθέτετε την λύση του προβλήματος για το 2019. Το κάνετε γιατί γνωρίζετε ότι τότε δεν θα είστε στην κυβέρνηση», είπε ο Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός του έκανε ένα νεύμα σαν να έλεγε «και μετά»… Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε θετικά για την μεταρρύθμιση Γιαννίτση που προωθήθηκε ανεπιτυχώς την περίοδο Σημίτη. Χρησιμοποίησε μάλιστα την φράση του Τάσου Γιαννίτση για «συλλογική αναγνώριση των λαθών» επισημαίνοντας προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «είστε οι πρώτοι που αρνηθήκατε οποιαδήποτε προσπάθεια εξορθολογισμού των λαθών» και υπενθυμίζοντας ότι «η τότε ηγεσία του Συνασπισμού ήταν η πρώτη που διαμαρτυρήθηκε στην μεταρρύθμιση Γιαννίτση. Δεν θα αρνηθώ ότι και η δική μας παράταξη δεν βοήθησε. Αλλά υπάρχουν παρεμβάσεις της ΝΔ όπως ο νόμος Σιούφα και Πετραλιά».
«Είστε η πιο επιβλαβής κυβέρνηση στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδος. Οδηγήσατε την χώρα στα όρια της εξόδους από την ευρωζώνη, κλείσατε τις τράπεζες, αυξήσατε την ανεργία, υπονομεύσατε το κύρος της χώρας στο εξωτερικό. Και σ’ αυτή την συγκυρία επιλέξατε να κάνετε μία κομματική φιέστα. Αυτό δεν είναι πρόσκληση σε διάλογο προς την αξιωματική αντιπολίτευση, είναι πρόκληση. Αυτό που σας χρεώνουν είναι ότι κοροϊδεύετε συστηματικά τους πολίτες. Όταν τάζατε την 13η σύνταξη δεν τα ξέρατε αυτά; Ή μήπως τότε το ασφαλιστικό ήταν βιώσιμο;», υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αντί να ζητήσετε συγγνώμη, επιλέξατε να πάτε σε διχασμό. Δηλητηριάζετε την κοινωνία με ταξικό μίσος,. Μας πάτε πολύ πίσω», είπε.
«Το δίλημμα είναι άλλο ανάμεσα στο λαϊκισμό και τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν», εκτίμησε ο Κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να αναζητηθεί η λύση για το ασφαλιστικό. Πρώτα όμως να μιλήσουμε την γλώσσα της αλήθειας και να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική που πρέπει. Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες τρεις δεκαετίες όλες οι κυβερνήσεις δεν είδαν το πρόβλημα».
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εκτίμησε πως τα πρόσθετα μέτρα δημιουργήθηκαν από την διαχειριστική ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ. 
Για την κυβερνητική πρόταση επί του ασφαλιστικού ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι «είναι μία στρεβλή και πολύ χειρότερη εκδοχή του νόμου Λοβέρδου» και πρόσθεσε: «η πρότασή σας επενδύει στον κατακερματισμό της κοινωνίας. Σε μία εποχή που χρειάζεται συναίνεση βάζετε σε πόλεμο τους πάντες εναντίον των πάντων. Το σχέδιό σας ανοίγει πόλεμο στην παραγωγική Ελλάδα, οδηγεί σε σύγκρουση γενεών και δεν λύσει το πρόβλημα. Είναι ένα μπάλωμα για να δραπετεύσετε από τις ευθύνες σας».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...