Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2016

"Καρφί" Μεϊμαράκη για Κ. Μητσοτάκη: «Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί αποτελεί μεταρρύθμιση η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας»

Αιχμές ότι δεν αποτελεί μεταρρύθμιση η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας ή η απόλυση των καθαριστριών και των σχολικών φυλάκων, που έγιναν επί υπουργείας Κυριάκου Μητσοτάκη στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, άφησε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Σε συνέντευξή του στην RealΝews ρωτήθηκε σχετικά με τις απολύσεις των καθαριστριών επί υπουργείας Μητσοτάκη, απαντώντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι μόνο οι απολύσεις είναι μεταρρύθμιση;».

Αναλυτικότερα, ο κ. Μεϊμαράκης, υποστήριξε ότι για να βγούμε από την κρίση είναι αναγκαίο να προχωρήσουν οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς προσθέτει όμως «…οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις πρέπει να έχουν ένα εθνικό και κοινωνικό πρόσημο, να υπηρετούν το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας. Κατά την άποψή μου δεν είναι μεταρρύθμιση η υλοποίηση πολιτικών που αφενός αποδεικνύονται στην πράξη αναποτελεσματικές και αφετέρου δεν εντάσσονται σε έναν σχεδιασμό για την ανασυγκρότηση του κράτους αλλά απλώς επιβάλλονται για να εκπληρωθούν κάποιοι αριθμητικοί στόχοι. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί αποτελεί μεταρρύθμιση η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, η οποία συνέβαλε σημαντικά στην ενίσχυση των εσόδων της Αυτοδιοίκησης και την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων. Ή γιατί αποτελεί αυτοτελή μεταρρύθμιση η απόλυση των καθαριστριών και των σχολικών φυλάκων».

Δείτε το video που σας ετοιμάσαμε:Ακόμη, αναφερόμενος στο διακύβευμα του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης δηλώνει ότι «στις 10 Ιανουαρίου οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν εκείνον που θεωρούν ότι μπορεί να κάνει τη ΝΔ και πάλι πρώτη πολιτική δύναμη, εκείνον που μπορεί να εγγυηθεί την μετεξέλιξη σε ένα σύγχρονο ζωντανό και συλλογικό κόμμα που θα εμπνεύσει ξανά το σύνολο των πολιτών, εκείνον που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα του κόμματος και την εκ βάθρων ανανέωση της παράταξης σε ιδέες και πρόσωπα».

Τέλος, τόνισε ότι η ΝΔ δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας ούτε σκοπεύει να με καλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου, ούτε σκοπεύω να πάω…Θεωρώ ότι η σημερινή κατάσταση αναστρέφεται αν υπάρξει άμεσα αλλαγή κυβερνητικής πολιτικής».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Βέβαια, επειδή δεν είμαστε όλοι πρόβατα-ψηφοφόροι της ΝΔ, ας θυμηθούμε στο παρακάτω video, τι έλεγε προεκλογικά ο Ε. Μεϊμαράκης ως πρόεδρος της ΝΔ, για τις επαναπροσλήψεις που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ  «των», κατά τον Ε. Μεϊμαράκη, «άχρηστων Δ.Υ. που πληρώνουμε με τους φόρους μας», υπαλλήλων που εκδιώχθηκαν από την εργασία τους άδικα, επί υπουργίας του κορυφαίου Υπουργού των Απολύσεων Κ. Μητσοτάκη:Αλήθεια, όταν πραγματοποιούνταν οι κορυφαίες αυτές "μεταρρυθμίσεις" του Υπουργού των Απολύσεων, που...ακριβώς κρυβόταν ο κ. Μεϊμαράκης; Γιατι δε βγήκε ΤΟΤΕ να δηλώσει την αντίθεσή του στις απολύσεις;;;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...