Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Ε. Φυτράκης (γ.γ. Σωφρονιστικής και αντεγκληματικής πολιτικής του Υπ. Δικαιοσύνης) : «Σε συνεννόηση με τον κ.Βερναρδάκη θα προχωρήσουμε στη πρόσληψη 1.100 σωφρονιστικών υπαλλήλων»

Μια μεγάλη έρευνα για το κόστος του σωφρονιστικού συστήματος στην Ελλάδα ξεκίνησαν ειδικοί επιστήμονες στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Όπως επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος είναι μια έρευνα που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας , υπενθυμίζοντας βεβαίως τις 16 καταδικαστικές αποφάσεις από το Συμβούλιο της Ευρώπης για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων αλλά και των ασθενών στα νοσοκομεία των φυλακών.
«Μετρήσαμε το κόστος είναι μόλις 28,18 ευρώ ανά κρατούμενο την ημέρα, πολύ πιο κάτω από το μέσο όρο στην Ευρώπη», είπε ο κ.Παρασκευόπουλος και πρόσθεσε ότι «η μελέτη έγινε για να δούμε που τυχόν γίνεται… σπατάλη και να τα ορθολογήσουμε».
Ο γ.γ Ευτύχης Φυτράκης πρόσθεσε πως σε συνεννόηση με τον κ.Βερναρδάκη τον υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης θα προχωρήσουν στη πρόσληψη 1.100 σωφρονιστικών υπαλλήλων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...