Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

ΓΛΚ: Συνεχίζει να αρνείται να καταβάλλει την προσωπική διαφορά, παρά την απόφαση 122/2015 του Ελεγκτικού συνεδρίου

Με απαντητικό του έγγραφο προς την ΠΟΕ-ΟΤΑ, που έθεσε ερώτημα για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς σε υπαλλήλους που μετατάχθηκαν με την εθελοντική ενδοδημοτική κινητικότητα, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναφέρει ότι η προσωπική διαφορά καταβάλλεται μόνον στους υπαλλήλους που μετατάσσονται υποχρεωτικά.
Αυτό, όμως, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την 122/2015 απόφαση του Τμήματος Ι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία ενέκρινε εντάλματα πληρωμής προσωπικής διαφοράς στους μετατασσόμενους υπαλλήλους μέσω εθελοντικής ενδοδημοτικής κινητικότητας. Δηλαδή, δικαιούνται να λαμβάνουν τη διαφορά από τη μείωση των αποδοχών τους σε ποσοστό μεγαλύτερο του 25% λόγω της εφαρμογής του μισθολογίου και στη νέα τους θέση, κατ' εφαρμογή της αρχής της ισότητας, η οποία επιβάλλει να αμείβονται με ίσες απολαβές υπάλληλοι, που παρέχουν ίδιας αξίας υπηρεσίες.
Η παραπάνω απόφαση εκδόθηκε κατόπιν προσφυγής του Δήμου Ρόδου και παρέμβασης της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Με την πράξη αυτή (122/2015) ανακλήθηκε προηγούμενη πράξη (135/2015) του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών στο I Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία οι υπάλληλοι που λαμβάνουν την προσωπική διαφορά δεν δύναται να διατηρήσουν το δικαίωμα στην παροχή αυτή, στην περίπτωση στην οποία μετατάσσονται ή μεταφέρονται σε άλλο φορέα.
Διαβάστε παρακάτω το έγγραφο που απέστειλε το  ΓΛΚ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ
ΕΔΩ η 122/2015 απόφαση.
ΕΔΩ η 135/2015 απόφαση.
Σχόλιο dimastin:
Εμείς φυσικά ακόμη απορούμε! Αν η καταβολή της προσωπικής διαφοράς συνεχίζεται όταν ο υπάλληλος μετατάσσεται στα πλαίσια της κινητικότητας, τότε για ποιo λόγο οι Δημοτικοί Αστυνομικοί που μετατάχθηκαν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σε άλλους φορείς με την κινητικότητα Μητσοτάκη ΔΕΝ τη λαμβάνουν εδώ και 20 περίπου μήνες, είτε παρέμειναν στους φορείς που μετατάχθηκαν είτε επέστρεψαν πίσω; Γιατί θα πρέπει ξανά να τα ακουμπήσουμε σε δικηγόρους και δικαστήρια όταν είναι προφανές ότι ΑΔΙΚΩΣ μας κόπηκε η καταβολή της;;; 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...