Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

Ο Μητσοτάκης… επιστρέφει στο Δημόσιο: Τι είπε για τις απολύσεις, τα «ρουσφέτια», τους μετακλητούς αλλά και τη συναίνεση στο ν/σ Βερναρδάκη

Για όλους και για όλα μίλησε αργά χθες το βράδυ στον Σκάι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Και βεβαίως από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείψει το Δημόσιο. Πρώτα απ’ όλα για τις απολύσεις «τα έριξε» στο ΔΝΤ και τον Πολ Τόμσεν με τον οποίο, όπως είπε «διαπραγματεύτηκε σκληρά», καθώς «οι απολύσεις, ο ποσοτικός στόχος των απολύσεων ήταν μία εμμονή του ΔΝΤ». Μάλιστα, επιχείρησε να «χαϊδέψει» τους δημοσίους υπαλλήλους λέγοντας ότι ήταν μεγάλη η συνεισφορά όσων συνεργάστηκε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Κατά δεύτερον για τα «ρουσφέτια» παραδέχθηκε ότι  «οι μεγάλες πολιτικές οικογένειες (σ.σ. όπως η δική του) είναι ταυτισμένες με την ιστορία του τόπου με τα καλά, αλλά και τα στραβά… Βεβαίως είχαμε πελατειακές σχέσεις… έχω βιώσει την ισχύ τους και έχω υποσχεθεί να πάρω διαζύγιο απ’ αυτές», διαβεβαίωσε. Παραδέχθηκε πάντως ότι είχε μεγάλο αριθμό μετακλητών όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά:
  • Διέρρηξε τα ιμάτια του ότι «τo νούμερο (σ.σ. 51 που δίνει η κυβέρνηση) δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», χωρίς πάντως να δώσει τη δική του αριθμητική εκδοχή
  • Εστίασε στη δουλειά τους και τα βιογραφικά τους: «Θα τους αξιολογήσετε για τη δουλειά τους και για τα βιογραφικά τους που είναι όλα εξαιρετικά», ενώ είπε ότι «δεν ήταν συγγενείς και φίλοι»
  • Άφησε, όπως είχε κάνει και στη Βουλή, ανοιχτό «παράθυρο» συναίνεσης για το ν/σ Βερναρδάκη για την αξιολόγηση στο Δημόσιο, εστιάζοντας στο θεσμό των μόνιμων γενικών γραμματέων, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το ν/σ δεν το προβλέπει ακριβώς για τους μόνιμους γενικούς γραμματείς. Θέλει συζήτηση». Παράλληλα επέμεινε ότι ο ίδιος ψήφισε ν/σ για την αξιοκρατική επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...