Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

Μητσοτάκης: Πρώτη προτεραιότητα η αξιολόγηση προσωπικού, δομών και υπηρεσιών στους δήμους – Κριτική για τη στάση δημάρχων στο προσφυγικό

Όπως ακριβώς αξιολόγησε τη δομή της Δημοτικής Αστυνομίας το 2013, την οποία, ο Υπουργός των Απολύσεων και μέγας μεταρρυθμιστής Κ. Μητσοτάκης, έκλεισε εν μια νυκτί ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ επειδή απλώς βόλευε τότε ο αριθμός των Δημοτικών Αστυνομικών (και των σχολικών φυλάκων, των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης και των καθαριστριών του ΥΠ.ΟΙΚ.) στις διαθεσιμότητες που απαιτούσε την εποχή εκείνη η Τρόικα. Ας μη ξεχνάμε φυσικά ότι ο Μητσοτάκης δεν ήταν μόνος τους στην κυβέρνηση και ότι δεν βρέθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τότε, να προβάλλει την παραμικρή ένσταση. Ούτε καν οι δήμαρχοι, εξαιρουμένων ελαχίστων...  Αυτά δεν ξεχνιούνται. Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι αρκετοί π.Δ.Α που τώρα πια, πίνουν νερό στο όνομα του Μητσοτάκη. Να τα λέμε ΚΑΙ ΑΥΤΆ.


Την αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών των δήμων από τους πολίτες, έθεσε ως προτεραιότητα κατά την ομιλία του στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα στη δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι “το ζήτημα της αξιολόγησης των δομών και τους προσωπικού είναι πρώτης προτεραιότητας”, επιμένοντας στην ποσόστωση στην κλίμακα αξιολόγησης , καθώς όπως είπε “μόνο η ποσόστωση έβαλε την σύγκριση” και “διαφορετικά πάλι θα καταλήξουμε όλοι να παίρνουνε άριστα”. Χαρακτήρισε, δε, σε  “λάθος κατεύθυνση” τις προτάσεις της κυβέρνησης, που “συνιστούν οπισθοδρόμηση”, προαναγγέλλοντας με αυτό τον τρόπο την στάση της ΝΔ στο νομοσχέδιο Βερναρδάκη για το Δημόσιο.

Παράλληλα άσκησε με έμμεσο πλην σαφή τρόπο κριτική στους δημάρχους αλλά και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ που τους στηρίζει για το προσφυγικό, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί η αυτοδιοίκηση να υιοθετήσει ακραίες συμπεριφόρες απλής μετάθεσης των ευθυνών πέραν των ορίων του κάθε δήμου…. Δεν μπορεί να βγάλει έξω την ουρά του από αυτό το πρόβλημα. Δίκαιη κατανομή των ευθυνών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Μάλιστα στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ χρησιμοποίησε μία φράση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, προκαλώντας αίσθηση. 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε έξι άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να γίνουν οι αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση:

1ος άξονας: Να προσδιοριστικού τα όρια μεταξύ αρμοδιοτήτων αυτοδιοίκησης και κεντρικού κράτους.

2ος άξονας:  Η δημοσιονομική αποκέντρωση:  «Βλέπω με μεγάλο ενδιαφέρον την πρόταση να εισπράττεται ο φόρος ακίνητης περιουσίας από την Αυτοδιοίκηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης

3ος  άξονας: Η  άσκηση ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής από τους ΟΤΑ

4ος άξονας: Κατανομή αρμοδιοτήτων και πόρων μεταξύ των δύο βαθμών της Αυτοδιοίκησης: Δήμων και Περιφερειών

5ος άξονας: Αξιολόγηση παρεχόμενων υπηρεσιών των δήμων από τους πολίτες. «Εργαλεία είναι τα Κοινωνικής Δικτύωσης. Θα πρέπει εσείς ως τοπική αυτοδιοίκηση να το αναπτύξετε», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ

6ος άξονας: Η Ίδια η οργάνωση των δήμων και η αξιολόγηση προσωπικού. «Είχε ξεκινήσει το σχέδιο για τον εξορθολογισμό των οργανογραμμάτων όταν ήμουν στο ΥΔΜΗΔ. Αυτή η δουλειά δεν έχει γίνει ακόμη. Θα πρέπει οι δήμοι να προχωρήσουν σε αυτό τον τομέα. Θα πρέπει να υπάρξει  ευθυγράμμιση των δομών των δήμων με βάση κάποια κατηγοριοποίηση, πχ  πληθυσμό ώστε να εξορθολογιστούν  οι δομές», είπε χαρακτηριστικά.   Αναφορικά με την αξιολόγηση προσωπικού, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «λυπάμαι που θα το πω. Είχαμε παραδώσει στη νέα κυβέρνηση ένα σύγχρονο πλαίσιο με στόχο όχι την τιμωρία των υπαλλήλων».

Αναφορικά με το προσφυγικό ο κ. Μητσοτάκης αρχικά άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Λυπάμαι που το διαπιστώνω. Δεν υπάρχει διάλογος από την κεντρική κυβέρνηση με τις τοπικές κοινωνίες. Εμείς θα συνεχίζουμε να βάζουμε εθνική πλάτη», πρόσθεσε.  Παράλληλα, όμως,  άσκησε με έμμεσο πλην σαφή τρόπο κριτική στους δημάρχους αλλά και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ που τους στηρίζει για το προσφυγικό, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί η αυτοδιοίκηση να υιοθετήσει ακραίες συμπεριφόρες απλής μετάθεσης των ευθυνών πέραν των ορίων του κάθε δήμου…. Δεν μπορεί να βγάλει έξω την ουρά του από αυτό το πρόβλημα. Δίκαιη κατανομή των ευθυνών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

4 σχόλια :

Karaman είπε...

Όλοι οι π.Δ.Α πίνουν νερό στο όνομα του Μητσοτάκη καθώς τοποθετήθηκαν σε καλύτερες-ασφαλέστερες θέσεις με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις βλ. Φυλακές.
Με τέτοια επανασύσταση του κ_λου δεν βλέπω να έχουμε ησυχία.

ace είπε...

KAI IDOY TO ΚΡΙΣΙΜΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.......ΕΑΝ Ο ΚΟΡΑΚΑΣ ΒΓΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ?ΔΛΔ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΓΗΣΕ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ?ΧΛΩΜΟ

23 είπε...

Πρωην Συναδελφοι που ειστε στην Δημοτικη η αποψη μου ειναι να μην ανυσηχειτε Ακομα και αν ο κυριος Μητσοτακης ανεβει στον θρονο θα ειναι οικουμενικη και κανενα κομμα δεν θα συνεναισει στο να επαναλαβει την διαλυση μιας υπηρεσιας που ΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ πρεπει η Ελλαδα να εχει. Επισης και ο ιδιος εχει δηλωσει οτι επρεπε τοτε να πιασει αριθμους ενω τωρα το δημοσιο ειναι μειωμενο κατα 35%. Οποτε μην χαλιεστε και μην σπαταλατε την ζωη σας με αυτα, υπαρχουν σοβαροτερα θεματα και κοιτατε να χαρειτε τις μερες σας γιατι δεν θα ξαναρθουν....

jackal είπε...

Μα καλύτερα που βγάλαν αυτόν γιατί με το "έργο" που έκανε τοτε σαν κυβερνητικός, σε τυχών πρωθυπουργία θα οδηγήσει τη χώρα με μονομερής ενέργειες στο γκρεμό όπως κ το Πασόκ να εξαφανιστούν αυτά τα ανθελληνικά φαινόμενα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...