Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη μη καταβολή της υπερβάλλουσας μείωσης σε Δημοτικούς Αστυνομικούς και σχολικούς φύλακες, με αφορμή Πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσίευσε πρώτο το dimastin.grΑθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2016
                                                                                   Αριθμ. Πρωτ.: 185
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για πολλοστή φορά αποδεικνύεται πως η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις νομολογίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκειμένου να εφαρμόσουν την μνημονιακή πολιτική που τους διατάζει το κουαρτέτο των «θεσμών» και αποσκοπεί στην οικονομική αφαίμαξη των εργαζομένων.
Στο έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών-Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με αριθμ. πρωτ. 2/76892/ΔΕΠ/29-1-2016 που απαντά στην παρέμβαση της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α για τη διατήρηση της υπερβάλλουσας μείωσης στους εργαζόμενους που μετατάχθηκαν μέσω της ενδοδημοτικής κινητικότητας, φαίνεται ξεκάθαρα η απαξίωση της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών στην 122/2015 Πράξη του Ι΄ Τμήματος τουΕλεγκτικού Συνεδρίου, που ανακάλεσε προηγούμενη πράξη του και ενέκρινε την διατήρηση της υπερβάλλουσας μείωσης σε συνάδελφο που είχε μεταταχθεί με την ενδοδημοτική κινητικότητα.
Ενώ με την υπ΄ αριθμ.: 351/2015 Πράξη του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου στο Ι΄Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου (σσ. για την ύπαρξη της οποίας μάθατε πρώτοι από το dimastin), επιβεβαιώνεται η άποψη της Ομοσπονδίας για την καταβολή της υπερβάλλουσας μείωσης και σε όσους εργαζόμενους είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και επέστρεψαν στις αρχικές τους υπηρεσίες σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4325/2015 (Δημοτικοί Αστυνομικοί και Σχολικοί Φύλακες). Λύνεται πλέον και με νομολογία το πρόβλημα μη καταβολής αλλά και αναδρομικής παρακράτησης της υπερβάλλουσας μείωσης που παρουσιάστηκε σε πολλούς Δήμους της χώρας.
Στην ανωτέρω Πράξη (351/2015) του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου του Ι΄ Τμήματος  του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορά σε συνάδελφο Σχολικό Φύλακα που επέστρεψε στην αρχική του θέση αναφέρεται ότι , «… σύμφωνα με τα όσα έγιναν δεκτά ανωτέρω η επίμαχη παροχή νομίμως καταβάλλεται στη φερόμενη ως δικαιούχο υπάλληλο, αφού αποτελεί νομίμως τμήμα των αποδοχών των υπαλλήλων που κατατάσσονται στις επανασυσταθείσες θέσεις. Συνεπώς η εντελλόμενη με το ελεγχόμενο χρηματικό ένταλμα δαπάνη είναι νόμιμη και το ένταλμα αυτό πρέπει να θεωρηθεί».
Ισοδύναμο μέτρο δεν αποτελεί η περικοπή των αποδοχών από μία κατηγορία εργαζομένων για να το δώσεις σε μία άλλη. Αυτό ονομάζεται κοινωνικός αυτοματισμός και εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων. Ούτε μπορείς να επαίρεσαι σαν κυβέρνηση ότι αποκαθιστάς αδικίες όταν η πολιτική που εφαρμόζεις δημιουργεί νέες.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

         Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

       Νίκος Τράκας                                     Βασίλης Πετρόπουλος

Σχόλιο dimastin.gr

Όπως γνωρίζετε, το dimastin.gr παρακολουθεί από την αρχή το ζήτημα της προσωπικής διαφοράς και  σας ενημερώνει διαρκώς. Η προφανής πια αδικία της περικοπής της από τους μισθούς εκατοντάδων συναδέλφων πρώην και νυν Δημοτικών Αστυνομικών και πρέπει να αρθεί και μέχρι να γίνει αυτό δε θα ησυχάσουμε... 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...