Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016

Η κινητικότητα στο μικροσκόπιο των θεσμών – Συνάντηση με Βερναρδάκη

Λίγο μετά τις 10.30 του Σαββάτου ξεκίνησε η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορου Βερναρδάκη και του Γενικού Γραμματέα ΣυντονισμούΔημήτρη Παπαγιαννάκου με τους θεσμούς. Αποκλειστικό θέμα, όπως είναι εμφανές, είναι η Δημόσια Διοίκηση.
Στο επίκεντρο της συνάντησης εμφανίζονται να είναι η αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα, η μείωση της γραφειοκρατίας αλλά και η υιοθέτηση των καλύτερων πρακτικών ως προς τη διαχείριση του μισθολογικού κόστους.
Επιπλέον, τη συνάντηση θα απασχολήσει ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας, τον οποίο έχει προαναγγείλλει η ηγεσία του υπουργείου. Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι τρόποι διεύρυνσής του. Σημειώνεται πως χθες αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας εργασίας που θα απευθυνθεί σε όλα τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους, με στόχο να καταγραφούν και να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία, σχετικά με τις ανάγκες που υπάρχουν σε προσωπικό, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν είτε με κινητικότητα, είτε με προσλήψεις.
Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίεες, οι θεσμοί θα καταθέσουν σχόλια επί του νόμου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και την αλλαγή του τρόπου επιλογής προϊσταμένων που θα πραγματοποιούνται πλέον με αντικειμενικά κριτήρια.
Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης των οργανογραμμάτων όλων των φορέων του δημοσίου, αλλά και τη ψήφιση του νόμου για την εθελοντική κινητικότητα θα είναι δυνατή η κάλυψη των κενών με έμφαση στις επείγουσες ανάγκες τομέων όπως η υγεία και η παιδεία και στο μέτρο του δυνατού και των υπόλοιπων αναγκών του δημοσίου. Τα οργανογράμματα εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.
Για τη μείωση της γραφειοκρατίας, το υπουργείο έχει ήδη δρομολογήσει τη λειτουργία ηλεκτρονικών ΚΕΠ τα οποία θα παρέχουν εννέα νέες online υπηρεσίες, ενώ παράλληλα 116 πιστοποιητικά θα παρέχονται είτε αυθημερόν είτε την επομένη. Σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται προσπάθεια οι παρεχόμενες υπηρεσίες και των δύο κατηγοριών να διευρυνθούν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...