Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

Τα μηνύματα των Δημοτικών Αστυνομικών στην προ-διαβούλευση της πρότασης του ΥΠΕΣΔΑ για τη "νέα κινητικότητα" στο δημόσιο

Όπως σας ενημερώσαμε ήδη, τη περασμένη Πέμπτη 17/3 αναρτήθηκε για προδιαβούλευση στον ειδικό ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης η Πρόταση για το νέο θεσμικό πλαίσιο περί κινητικότητας των υπαλλήλων στη δημόσια διοίκηση.
     Πολλοί πρώην δημοτικοί Αστυνομικοί που "έλαβαν" το μήνυμα, κατέθεσαν ήδη τις δικές τους προτάσεις, σε σχέση με τη Πρόταση του Υπουργείου. 

Ας δούμε μερικά μηνύματα που έχουν αναρτηθεί ήδη:

►      Όνομα: Γιάννης
          Ημερομηνία: 17 Μαρτίου 2016 
Οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί που δουλεύουν στα Καταστήματα Κράτησης θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν σε αυτή την κινητικότητα από την στιγμή που βγήκε το άρθρο 31 από το παράλληλο πρόγραμμα? Θα ήταν δίκαιο να δοθεί και σε εμάς η ευκαιρία να γυρίσουμε σπίτια μας.
►    Όνομα: Κωνσταντίνος Σ
          Ημερομηνία: 17 Μαρτίου 2016 
Είμαι πρώην Δημοτικός Αστυνομικός.  Με τον Ν. 4325/2015 (ΦΕΚ Α 47/11-5-2015)και κατόπιν της προφορικής δέσμευσης του Δημάρχου του Δήμου προέλευσης,επέλεξα να επιστρέψω από την Ελληνική Αστυνομία που τοποθετήθηκα με προηγούμενη κινητικότητα, στην υπηρεσία για την οποία προσλήφθηκα και πέρασα 6μηνη εκπαίδευση. Ωστόσο αφού εγώ και άλλοι συνάδελφοι μου δηλώσαμε την επιστροφή μας ως Δημοτικοί Αστυνομικοί,το Δημοτικό Συμβούλιο μετέπειτα να ψηφισε τη μη επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας.
Με αποτέλεσμα εμείς να τοποθετηθούμε σε διαφορετικές με το αντικείμενο της ΔΑ θέσεις και μάλιστα στην περίπτωση μου εντελώς διαφορετικό και με αυτό που σπούδασα ,ενώ ενώ το ζήτησα και το δικαιούμουν βάση του προσοντολογίου, δε μου δόθηκε η ειδικότητα που σπούδασα αλλά η γενική του «Διοικητικού». Προτείνουμε εγώ και πολλοί συνάδελφοι μου που βρίσκονται στην ίδια θέση με μένα, Να δοθεί η δυνατότητα σε πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς που ο Δήμος προέλευσης επέλεξε τη μη επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, την επιλογή επανατοποθέτησης μας μέσω της επερχόμενης κινητικότητας σε άλλο Δήμο που έχει ανάγκες για Δημοτικούς Αστυνομικούς όπως ο Δήμος Θεσσαλονίκης χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου προέλευσης.

►     Όνομα: Δημήτριος
         Ημερομηνία: 17 Μαρτίου 2016
Καλημέρα, περιμένουμε την Κινητικότητα ωστε να αποκατασταθούν επιτέλους οι αδικίες και να επέλθει ισότητα μια και καλή. Είμαι πρώην Δημοτικός Αστυνομικός και ενω είδαμε τους μισούς και παραπάνω συναδέλφους μας να γυρίζουν πίσω στις Υπηρεσίες και τις ζωές τους εμείς είμαστε όμηροι των ‘φορέων προέλευσης’. Είμαστε σε Υπηρεσίες καθόλα άσχετες με αυτά που σπουδάσαμε και με αυτά που εκπαιδευτήκαμε. 
1.Να μην συμπεριληφθεί λοιπόν στην Κινητικότητα η γνώμη του φορέα προέλευσης
2.Να έχουμε προτεραιότητα οι υπάλληλοι που τέθηκαμε σε Διαθεσιμότητα να γυρίσουμε πίσω στις Υπηρεσίες μας προ Διαθεσιμότητας, είτε να υπάρχει μια έξτρα μοριοδότηση.
3. Να μην επιτραπεί να γίνουν προσλήψεις ειδικά στις θέσεις οπου άδειασαν με την Διαθεσιμότητα (πχ.Δημοτική Αστυνομία) πριν δοθεί το δικαίωμα να επιστρέψουν όσοι θέλουν. Δεν αντέχουμε άλλο να ακούμε για αποκατάσταση αδικιών και ανισοτήτων και εμείς μόνο να μένουμε ακλόνητοι στο προηγούμενο καθεστώς. 
Μετα τιμής
►      Όνομα: Ηλιας πισαλιδης
          Ημερομηνία: 17 Μαρτίου 2016
Ειμαι πρωην δημοτικος αστυνομικος και εργαζομαι ως διοικητικος υπαλληλος στο δημο ωπου επεστρεψα μετα τον νομο περι αποκαταστασης αδικιων .Ζητω να μου δωθει το δικαιωμα να στελεχωσω δημοτικες αστυνομιες που εχουν αναγκη απο προσωπικο και να προσφερω για το επαγγελμα στο οποιο εκπαιδευτικα και αποδιδω καλύτερα.  
Ευχαριστώ.
►     Όνομα: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
         Ημερομηνία: 18 Μαρτίου 2016
Εφόσον ένας από τους στόχους της προτεινόμενης πολιτικής για την κινητικότητα είναι η επιλογή εργαζομένων να μετακινηθούν σε άλλα τμήματα ή χώρους της διοίκησης όπου κρίνουν ότι με βάση τις ικανότητές τους, τις γνώσεις και την τεχνογνωσία τους μπορούν να συνεισφέρουν καλύτερα, ελπίζουμε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα και συγκεκριμένα σε πρώην δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας μετατάχθηκαν σε διάφορους τομείς του δημοσίου τομέα (κέντρα κράτησης, υπηρεσίες ασύλου, περιφέριες κτλ), να στελεχώσουν τις επανασυσταθείσες θέσεις κλάδων δημοτικής αστυνομίας. Ειδικότερα και για τους υπαλλήλους εκείνους που επέστρεψαν δυνάμει των σχετικών διατάξεων στους οικείους δήμους όπου και δεν συστήθηκε δημοτική αστυνομία, να τους δοθεί η δυνατότητα να στελεχώσουν δημοτικές αστυνομίες άλλων δήμων. Υπάρχει αυτή την στιγμή έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό που θα μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε υποστελεχωμένες θέσεις δημοτικής αστυνομίας αντί να απασχολείται σε τομείς και αντικείμενα αλλότρια με το εργασιακό του προφίλ χωρίς να το επιθυμεί.
 ►    Όνομα: Ανδρεου παναγιωτης
          Ημερομηνία: 18 Μαρτίου 2016
Ανδρέου Παναγιώτης πρώην Δημοτικός Αστυνομικός Δήμου ΘηβαίωνΚαταρχήν συγχαρητήρια στον κο Βερναρδάκη για την πρωτοβουλία του να θέσει σε σωστές βάσεις όλο αυτό το κομμάτι της δημόσιας διοίκησης.Κάποιες σύντομες επισημάνσεις:α)όλοι οι προαναφερόμενοι συνάδελφοι -σωστά- θέτουν ότι θα πρέπει να ξεπεραστεί ο σκόπελος της σύμφωνης γνώμης του φορέα προέλευσης διότι λόγω της υποστελέχοσης όλων των υπηρεσιών μετά τις αθρόες αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων θα επικαλούνται ακριβώς αυτόν το λόγω και δεν θα γίνουν παρά ελάχιστες μετακινήσεις με τους «γνωστούς τρόπους» β)θα πρέπει να γίνει ειδική μνεία για τους υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσημότητα και αναγκαστικά μετακινήθηκαν εκτός του τόπου κατοικίας τους να επανέλθουν-εάν το επιθυμούν- στην υπηρεσία απο την οποία προήλθαν ή σε άλλη υπηρεσία του τόπου κατοικίας τους και γ)να προβλεφθεί ότι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσημότητα εάν στο μέλλον παραστεί ανάγκη για έκ νέου διαθεσημότητα υπαλλήλων -που το απεύχομαι – να μην συμπεριληφθούν. 
Σας ευχαριστώ
►      Όνομα: ΜΑΡΙΑ
          Ημερομηνία: 18 Μαρτίου 2016
Να δωθεί δικαίωμα σε όλους τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς ανεξαρτήτου φορέα προέλευσης, να στελεχώσουν τις υπηρεσίες δημοτικής αστυνομίας που επανασυστήθηκαν και έχουν άμεση ανάγκη από προσωπικό. Εκτελούμε καθήκοντα αυτή τη στιγμή για τα οποία δεν έχουμε εκπαιδευτεί και δεν είναι ο τομέας μας.
Θέλουμε να βοήθησουμε, δώστε μας αυτήν την ευκαιρία.

►       Όνομα: Θεοδωρος Ιωαννιδης
           Ημερομηνία: 18 Μαρτίου 2016
Ειμαι πρωην δημοτικος αστυνομικος και εργαζομαι ως διοικητικος υπαλληλος στο δημο ωπου επεστρεψα μετα τον νομο περι Ζητω να μου δωθει το δικαιωμα να στελεχωσω δημοτικες αστυνομιες που εχουν αναγκη απο προσωπικο και να προσφερω για το επαγγελμα στο οποιο εκπαιδευτικα και αποδιδω καλύτερα. 
Ευχαριστώ.
►     Όνομα: Παύλος Κ
         Ημερομηνία: 18 Μαρτίου 2016
κ. Υπουργέ, Όπως βλέπετε σε ένα νομοσχέδιο για την κινητικότητα απασχολεί περισσότερο το θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας! ένα θέμα που το έχετε αφήσει στην τύχη του.Αυτή τη στιγμή το πρώην προσωπικό της ΔΑ είναι σκορπισμένο στους 5 ανέμους και αν ο θεσμός πραγματικά εξυπηρετεί πρέπει να γίνει μία «διόρθωση» δίνοντας μέσω της κινητικότητας το δικαίωμα επιστροφής στη ΔΑ από όλους τους φορείς. Διαφορετικά όλοι να πάνε πίσω στην ΕΛΑΣ που έχει τις υποδομές.

Τα διαβάζει δε τα διαβάζει κανείς, είναι "καθήκον" μας να μπούμε και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας όσοι περισσότεροι Δημοτικοί Αστυνομικοί μπορούμε. Η αδικία με τη ΜΗ επιστροφή των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών, εκεί όπου ανήκουν, ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ τους φορείς, εθελοντικά, πρέπει να αρθεί το συντομότερο!

Dimastin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...