Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

Οι Αγρινιώτες ψηφίζουν ελεγχόμενη στάθμευση

Πάνω από 5.000 οδηγοί έχουν σταθμεύσει τα οχήματά τους. Τι δείχνει… η πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας του συστήματος Δεν χαρίζεται στους παραβάτες η Δημοτική Αστυνομία

Πέντε χιλιάδες και πλέον πολίτες έχουν χρησιμοποιήσει την ελεγχόμενη στάθμευση, η οποία έχει επανέλθει εδώ και μία εβδομάδα στο κέντρο του Αγρινίου, με την ταυτόχρονη επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας. Πιο αναλυτικά 5.000 χιλιάδες οδηγοί έχουν σταθμεύσει τα αυτοκίνητά τους χρησιμοποιώντας κάρτα, ενώ 100 έχουν παρκάρει στις ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης προτιμώντας την αποστολή μηνύματος SMS μέσω κινητού τηλεφώνου. Πάντως η στάση των Δημοτικών Αστυνομικών προς τους παραβάτες είναι αμείλικτη, όπως εξάλλου είχε ανακοινωθεί από την Δημοτική Αρχή, καθώς την πρώτη μόνο εβδομάδα βεβαιώθηκαν 400 παραβάσεις σε οδηγούς που δεν συμμορφώθηκαν με το σύστημα προκαλώντας προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του και λειτουργώντας σε βάρος των υπολοίπων.

«Μέχρι σήμερα είμαστε υπέρ του δέοντος ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση των συμπολιτών μας. Πράγματι, τα πρώτα στοιχεία είναι άκρως ικανοποιητικά ξεπερνώντας ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Οι Αγρινιώτες, έδειξαν αφενός καλά ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι για το σύστημα και αφετέρου την διάθεση να σεβαστούν τις οδηγίες που τους είχαμε δώσει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οι οποίες εξάλλου λειτουργούν προς όφελος της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης. Αν και η πρώτη εβδομάδα για τέτοιου είδους εγχειρήματα έχει πάντα δυσκολίες η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας ανταπεξήλθε χωρίς κανένα πρόβλημα. Βέβαια υπάρχουν αρκετά περιθώρια βελτίωσης, ωστόσο είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι με βάση πάντα την πρώτη εικόνα. Εξάλλου όπως καθημερινά μπορείτε να διαπιστώσετε στο κέντρο της πόλης μας υπάρχουν αρκετές κενές θέσεις για στάθμευση» σημείωσε στη «Σ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Καζαντζής.

Την ίδια στιγμή όπως ξεκαθάρισε ο κ. Καζαντζής, η Δημοτική Αστυνομία δεν περιορίζεται στους ελέγχους που αφορούν μόνο την ελεγχόμενη στάθμευση και το παράνομο παρκάρισμα, αλλά παρά την έλλειψη προσωπικού καλύπτει όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων της. Πραγματοποιεί δηλαδή ελέγχους στις λαϊκές αγορές, ελέγχους για παραεμπόριο καθώς και για παράνομη τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...