Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

Δήμος Ιεράπετρας : Σύσκεψη με τη συμμετοχή και της Δημοτικής Αστυνομίας για την απομάκρυνσή των ΡΟΜΑ από το ακατάλληλο σημείο στο οποίο έχουν εγκατασταθεί

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα σε σημείο κοντά στην πόλη έχουν εγκατασταθεί Ρομά. Αρκετά προβλήματα δημιουργούνται, καθώς δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες συνθήκες και προϋποθέσεις για τη διαβίωσή τους με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την δημόσια υγεία, αλλά και θέματα πυρασφάλειας κά.

Περίοικοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί και ζητούν από τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν.

Κατόπιν πρόσφατης καταγγελίας η Δημοτική Αστυνομία Ιεράπετρας σε συνεργασία και με αστυνομικούς προέβησαν σε σχετικό έλεγχο. Στη διάρκειά του διαπιστώθηκαν η κατά το τελευταίο διάστημα αύξηση όσων διαμένουν στην περιοχή και των καταλυμάτων τους, η ύπαρξη αρκετών σκουπιδιών και γενικότερα η όχι καλή κατάσταση του χώρου.

Χθες πραγματοποιήθηκε υπό τον Δήμαρχο κ. Θεοδόση Καλαντζάκη σχετική σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Μ. Φραγκούλης, Μάνος Λουτσέτης, Αργύρης Πανταζής, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ρίτσα Χριστοδούλου και ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Γιάννης Γαϊτανάκης. Εκτέθηκε η κατάσταση που επικρατεί και συζητήθηκαν προτάσεις για το πώς μπορεί το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί. Το θέμα πάντως δεν προέκυψε τώρα, αλλά χρονίζει και η εξεύρεση λύσης είναι πλέον αναγκαιότητα. Στον Δήμο μάλιστα έχουν φτάσει εκτός από τις διαμαρτυρίες πολιτών και διοικητικά έγγραφα από την Διεύθυνση Υγιεινής και την Αστυνομία.

Αναμένεται να δοθεί προθεσμία δεκαπέντε ημερών για να αποχωρήσουν από το σημείο, διαφορετικά, εάν κριθεί αναγκαίο, δεν αποκλείεται να ζητηθεί η παρέμβαση εισαγγελικών αρχών.

Το ζήτημα αναμένεται να τεθεί και σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ληφθούν συλλογικές αποφάσεις.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...