Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

Αλεξ/πολη: Για λάθος πρόστιμα για παράνομο παρκάρισμα μοτοσικλέτας κάνουν λόγο οι κάτοικοι του κέντρου

Η Μαριάνθη Καραολάνη είναι κάτοικος του κέντρου της Αλεξανδρούπολης. Για τις μετακινήσεις της χρησιμοποιεί το μοτοποδήλατό της, το οποίο, καθώς δύσκολα βρίσκει θέση στάθμευσης, αναγκάζεται να αφήνει στο πεζοδρόμιο ή σε πεζοδρόμους, γνωρίζοντας πάντα ότι είναι παράνομο, όπως παραδέχεται.

Ωστόσο, όπως εξηγεί, τον τελευταίο καιρό συμβαίνει κάτι… περίεργο. Ενώ το πρόστιμο είναι κανονικά της τάξης των 20 ευρώ, το τελευταίο που κλήθηκε να πληρώσει, ήταν στο διπλάσιο! Έτσι απευθύνθηκε στην αστυνομία, προκειμένου να καταλάβει και η ίδια για ποιο λόγο συνέβη αυτό.

Στην αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, η Μαριάνθη Καραολάνη ενημερώθηκε ότι το πρόστιμο πρέπει να πληρωθεί στο Δημαρχείο, και ότι το ποσό που αναγράφεται, είναι λάθος. Μετέβη λοιπόν στο κτίριο του Δημαρχείο για να πληρώσει, αλλά και να ενημερώσει τους αρμόδιους υπαλλήλους για το λάθος που έχει γίνει, οι οποίοι το διορθώσανε.

Όμως πάλι τις επόμενες ημέρες, η Δημοτική Αστυνομία συνέχισε να επιβάλλει πρόστιμα, με το λανθασμένο ποσό.

Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν για αυτό το μπέρδεμα. Ή γίνεται εσκεμμένα, ή οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας δεν έχουν ενημερωθεί όπως θα έπρεπε για το σωστό πρόστιμο που πρέπει να επιβάλλεται σε κάθε περίπτωση, τονίζει η κα. Καραολάνη.


► Όπως πληροφορηθήκαμε από συνάδελφο Δημοτικό Αστυνομικό της Αλεξ/πόλης, πρόκειται για συνολικά δέκα λάθος βεβαιώσεις παραβάσεων, στις οποίες διορθώνεται το ποσό από τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας και κατόπιν πληρώνονται κανονικά από τους πολίτες. Τα περί "εσκεμμένου λάθους" που ανέφερε η κυρία, δε το σχολιάζουμε καν...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...