Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Δήμος Ιεράπετρας: Πρόστιμα σε εμπόρους της λαϊκής αγοράς - Προσπάθεια καταπολέμησης του παραεμπορίου από τη Δημοτική Αστυνομία

Στο πλαίσιο καταπολέμησης του παρεμπορίου η Δημοτική Αστυνομία Ιεράπετρας πάντα σε συνεργασία με το Α.Τ. Ιεράπετρας πραγματοποίησε εντατικούς ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας με αποτέλεσμα να βεβαιώσει 6 παραβάσεις σε πλανόδιους έμπορους και να κατασχέσει περίπου 2 τόνους προϊόντων.

Να τονίσουμε ότι το παραεμπόριο είναι μία σύγχρονη μάστιγα με δεδομένο ότι το παραεμπόριο δεν καταβάλλει ούτε φόρους εισοδήματος και ΦΠΑ, ούτε τέλη, ούτε δασμούς, ούτε ενοίκια, ούτε προσλαμβάνει υπαλλήλους κά., είναι προφανές δηλαδή ότι ανταγωνίζεται αθέμιτα το υγιές εμπόριο, περιορίζει τα κρατικά έσοδα και αποτελεί σοβαρή απειλή για την υγεία και την ασφάλεια του καταναλωτή. Επίσης θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αποδυναμώνουν το νόμιμο, στεγασμένο, υγιές εμπόριο και φυσικά αδιαφορούν για την ποιοτική κατοχύρωση, την υγεία και την ασφάλεια του καταναλωτή.

Για παράδειγμα μία από τις παραβάσεις που βεβαιώθηκε ήταν σε πλανόδιο, ο οποίος κατελήφθη να πουλάει 200 κοτόπουλα χωρίς άδεια και χωρίς την απαιτούμενη κτηνιατρική βεβαίωση ότι αυτά είναι εμβολιασμένα.

«Εμείς λοιπόν έχουμε υποχρέωση να προστατέψουμε τον καταναλωτή και να μην αφήσουμε τέτοιου είδους προϊόντα να φτάνουν στην αγορά. Για τους λόγους αυτούς τα πρόστιμα είναι πολύ υψηλά ακριβώς για να είναι εντελώς αποτρεπτικά», κατέληξε ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Γιάννης Γαϊτανάκης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...