Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Νέο άδειασμα Μητσοτάκη από το Ελεγκτικό Συνέδριο: Παράνομη η αυτοδίκαιη μετάταξη σε ανώτερο κλάδο για τους εξαιρεθέντες δημοτικούς αστυνομικούς που δεν είχαν συμπληρώσει οκταετία

Το Ελεγκτικό Συνέδριο συνεχίζει να αδειάζει το «οικοδόμημα» του Μητσοτάκη με την πρωτοποριακή του απόφαση να καταργήσει τη Δημοτική Αστυνομία και τα όσα μεθόδευσε μετά. Θυμίζουμε ότι για να «χρυσώσει το χάπι» για την παράκαμψη της οκταετίας στη διαδικασία της κινητικότητας, με έγγραφο του ΥΔΜΗΔ που δεν βασιζόταν σε διατάξεις νόμων, αλλά σε «γνώμη», ζητήθηκε από τους δήμους να προχωρήσουν σε αυτοδίκαιη μετάταξη σε ανώτερο κλάδο για όσους εξαιρεθέντες δημοτικούς αστυνομικούς κατείχαν τα τυπικά προσόντα, χωρίς να τηρηθεί ο περιορισμός της οκταετίας. Κατά την αιτιολόγηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου γίνεται παραδεκτό ότι αυτό «θα αντιστρατευόταν στην εξυπηρέτηση δημοσίου σκοπού, και ειδικότερα στη διασφάλιση συνθηκών δίκαιου ανταγωνισμού μεταξύ των δημόσιων υπαλλήλων, στην αποτροπή καταστρατηγήσεων κατά τη διαδικασία των υπηρεσιακών μεταβολών και στη διασφάλιση της ομαλής εξέλιξης σύμφωνα με τους κανόνες της συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής της αξιοκρατίας των υπαλλήλων που ήδη υπηρετούν από την αναταραχή που θα επέφερε η μέσω της ως άνω κατάταξης, κατάληψη θέσης ανώτερης κατηγορίας»

Προσέξτε επίσης την αναφορά ότι κατά την περίπτωση κατάργησης των θέσεων Δημοτικής Αστυνομίας δεν υπήρξε τεκμηρίωση που στηρίζεται σε εκθέσεις αξιολόγησης δομών και σχέδια στελέχωσης. Κάτι που βέβαια όλοι παραδέχονται, εκτός από τον ίδιο τον Μητσοτάκη και το έξοχο επιτελείο του από (τουλάχιστον) 27 μετακλητούς ή αποσπασμένους υπαλλήλους, που πραγματικά μεγαλούργησαν.

Με την Ελ.Συν. Κλιμ.Τμ.1 Πράξη 214/2015 είχε κριθεί ότι μόνο οι υπάλληλοι που εμπίπτουν στις εξαιρετικώς αντιμετωπιζόμενες κατηγορίες του άρθρου 90 του ν. 4172/2013, δύνανται να μεταταχθούν αυτοδικαίως στην ίδια ή σε ανώτερη κατηγορία της υπαλληλικής ιεραρχίας σε θέσεις αντίστοιχες με το βασικό τίτλο σπουδών που κατέχουν στις 23.9.2013. 

ΟΜΩΣ με τη νεότερη Ελ.Συν. Κλιμ.Τμ.1 Πράξη 23/2016, στην οποία ρητά αναφέρεται ως αντίθετη η ανωτέρω 214/2015 πράξη, κρίθηκε ότι οι υπάλληλοι που εμπίπτουν στις κατηγορίες του άρθρου 90 παρ. 2Δ του ν. 4172/2013, στους οποίους ρητά υπάγεται και υπάλληλος ο οποίος έχει οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης δυνάμει δικαστικής απόφασης και συνοικεί με τον συμπαραστατούμενο ο οποίος έχει ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα των 12.000,00 ευρώ, εξαιρούνται από το καθεστώς διαθεσιμότητας, δυνάμενοι να μεταταχθούν αυτοδικαίως στην ίδια και όχι σε ανώτερη κατηγορία της υπαλληλικής ιεραρχίας σε θέσεις αντίστοιχες με το βασικό τίτλο σπουδών που κατείχαν στις 23.9.2013. Μη νόμιμη δαπάνη.

Πηγή: dimosnet.gr
Το είδαμε: Ιστολόγιο ΕΚΕΔΑ

1 σχόλια :

23 είπε...

Πολλα τα αδειασματα για τον αχρηστο πολιτικο ομως τι εχει διορθωθει? Οι μισοι παραμενουν εκτος δικαιωματος επιλογης παρανομα και η προσωπικη διαφορα δεν δινεται για γελοιες δικαιολογιες. ΤΙ θα γινει με αυτα?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...