Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016

Δεν δύναται να βεβαιώνουν παραβάσεις σύμφωνα με τον ν. 4093/2012 (ζώα συντροφιάς) οι Δημοτικοί Αστυνομικοί σύμφωνα με απαντητικό έγγραφο της Δ/νσης προστασίας των ζώων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Αφορμή για την σημαντική -θεωρούμε- ανάρτηση μας αυτή, στάθηκε απαντητικό έγγραφο* της Δ/νσης Προστασίας των Ζώων, φαρμάκων και κτηνιατρικών εφαρμογών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το υπουργείο απαντά σε ερώτημα που υποβλήθηκε από το Α.Τ. Πατησίων στις 20 Μαρτίου 2016 για το αν έχουν την αρμοδιότητα να βεβαιώνουν παραβάσεις του ν. 4093/2012 "Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό" ο οποίος τροποποιήθηκε από το άρθρο 46 του ν. 4235/2014. Τι λέει λοιπόν το Υπουργείο; Αναφέρει ξεκάθαρα ότι οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας δεν μπορούν να είναι αρμόδιοι για τη βεβαίωση των παραβάσεων αυτών,  διότι δεν μπορούν, εκ των πραγμάτων, να εφαρμόσουν  την αυτόφορη διαδικασία προς όφελος των ζώων.

► Ο νόμος 4093/2012, πριν τη τροποποίησή του ανέφερε ξεκάθαρα ως ένα από τα αρμόδια όργανα βεβαίωσης παραβάσεων τη Δημοτική Αστυνομία:


Όμως, με τη τροποποίηση που έγινε το 2014 με το άρθο 46 στο ν. 4235/2014, η δημοτική Αστυνομία (η οποία εν τω μεταξύ είχε καταργηθεί από τον μέγα μεταρρυθμιστή Μητσοτάκη) έπαψε να αναφέρεται ως όργανο βεβαίωσης παραβάσεων και στη θέση της μπήκαν τα όργανα της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με το έγγραφο που θα διαβάσετε παρακάτω, ακόμη και τώρα που έγινε επανασύστασή της, δε δύναται να πραγματοποιηθεί επαναφορά της αρμοδιότητας, αφού η υπηρεσία, δε μπορεί να εφαρμόσει από μόνη της την αυτόφορη διαδικασία, την οποία, όπως διαπιστώνουμε άπο την ανάγνωση του εγγράφου, το Υπουργείο θεωρεί εξαιρετικά σημαντική για την προστασία των ζώων.  


Δείτε το σημαντικό έγγραφο:*Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αναγνώστη μας για την αποστολή του σημαντικού εγγράφου.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...