Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

Δήμος Ήλιδας: Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής από τη Δημοτική Αστυνομία

«Μαθαίνω να κυκλοφορώ» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής που έθεσε σε εφαρμογή από χθες ο δήμος Ήλιδας, μέσω των Δημοτικών Αστυνομικών του, και απευθύνεται σε παιδιά δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων.


«Από σωστοί και προσεκτικοί πεζοί ή ποδηλάτες, έως καλοί και διαβασμένοι οδηγοί στο μέλλον» είναι το σλόγκαν του δήμου Ήλιδας και το Τμήμα της Δημοτικής Αστυνομίας ανέλαβε δράση και ξεκίνησε ενημερωτική εκστρατεία στα σχολεία, σε θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, προκειμένου οι μικροί μαθητές να μάθουν να αντιμετωπίζουν με υπευθυνότητα την οδήγηση και την κυκλοφορία στους δρόμους.

Ευαισθητοποίηση
Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των νεαρών μαθητών στην κυκλοφοριακή διαπαιδαγώγηση, καθώς επίσης και η κατανόηση των βασικών κανόνων λειτουργίας της πόλης και των υποχρεώσεων των πολιτών.
Η ενημερωτική εκστρατεία ξεκίνησε χθες από το 2ο δημοτικό σχολείο Αμαλιάδας. Το σχολείο επισκέφθηκε ο δημοτικός αστυνομικός κ. Γιώργος Καλλιμάνης, ο οποίος μίλησε στους μαθητές της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης του σχολείου και τους ενημέρωσε για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, άκουσε τις ερωτήσεις τους και απάντησε στις απορίες τους.
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Θωμάς Τσούτσουρας επεσήμανε ότι το 2ο δημοτικό κάθε χρόνο υλοποιεί προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής και φέτος προχώρησε το πρόγραμμα σε συνεργασία με το δήμο και τη δημοτική αστυνομία, προκειμένου τα παιδιά να ενημερωθούν και να κατανοήσουν τον ΚΟΚ και τι σημασία έχει να κυκλοφορούν σωστά και με ασφάλεια ως πεζοί και ως οδηγοί.
«Προωθούμε και υλοποιούμε κάθε χρόνο τέτοια προγράμματα, καθώς έχουν σχέση με την ασφάλεια και την ίδια τη ζωή και είναι πολύ σημαντικό να είμαστε σε ετοιμότητα. Τα παιδιά είναι ευαισθητοποιημένα και δείχνουν ενδιαφέρον και φυσικά φαίνονται τα αποτελέσματα» υπογράμμισε ο κ. Τσούτσουρας.
Σήμερα δημοτικοί αστυνομικοί επισκέφτηκαν το 1ο νηπιαγωγείο Αμαλιάδας ενώ αύριο Παρασκευή θα βρίσκονται στο 3ο δημοτικό σχολείο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...