Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

Δήμος Αγρινίου: «Βροχή» τα πρόστιμα σε καφέ-μπαρ του Αγρινίου

Τα πρόστιμα, σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ, μιας και προβλέπεται επιβολή προστίμου 40 ευρώ ανά περίπου 8 τετραγωνικά καταληφθέντος χώρου (σσ. όπως μας ενημέρωσε συνάδελφος, τα συγκεκριμένα νούμερα που αναφέρονται στο ρεπορτάζ είναι λιγάκι...αυθαίρετα). Αυτό αφορά σε διαπιστώσεις ελέγχων που έγιναν το 2016 και δεν αποκλείεται στα καταστήματα να φτάσουν και νέες ειδοποιήσεις για παραβάσεις που διαπιστώθηκαν το 2015.

Εδώ οι καταστηματάρχες εμφανίζονται μάλλον διαιρεμένοι σε κάποιες κατηγορίες… Για παράδειγμα υπάρχει εκείνη η μερίδα επαγγελματιών που δεν φαίνεται να πολυνοιάζεται για τα πρόστιμα, μιας και οι καταλήψεις τους είναι τέτοιες, που τα πρόστιμα καλύπτονται και με το παραπάνω. Οπότε μάλλον επαναπαύονται με την υπάρχουσα κατάσταση. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που βλέπουν την πεσμένη κίνηση και θεωρώντας δεδομένη μια νέα πτώση, εξαιτίας της νέας και άγριας φορολογίας που επιβλήθηκε πρόσφατα σε καφέ, πότο κλπ, που θεωρούν πως δύσκολα θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.

Γενικά όμως η αυθαίρετη κατάληψη των δημοτικών χώρων είναι γνωστό πως εδώ και χρόνια είναι κανόνας στο Αγρίνιο, όσα πρόστιμα και αν επιβληθούν και οι περισσότεροι δείχνουν να αποδέχονται αυτήν την πραγματικότητα, όπως συμπεραίνεται τουλάχιστον τόσο από την στάση της δημοτικής αρχής, όσο και από αυτήν του τοπικού Συλλόγου εστίασης.

Επαγγελματίες που επικοινώνησαν με το agriniopress.gr πάντως, εκφράζουν απορίες για το γεγονός ότι ο νέος κανονισμός για τους κοινόχρηστους χώρους δεν έχει ακόμη περάσει εγκριθεί. «Έχουμε μπει εδώ και καιρό σε μια διαδικασία διαβούλευσης, κάναμε προτάσεις μας είπαν πως κάποιες θα εισακουστούν, για να μπει μια τάξη. Δυστυχώς όμως υπάρχει μια στασιμότητα και μια καθυστέρηση κι έτσι εξακολουθεί να ισχύει ο παλιός κανονισμός, με όλες τις αδυναμίες που έχει. Υπάρχει δηλαδή ένα καθεστώς αναμονής που ευνοεί τις δυσλειτουργίες και την παρανομία» λένε χαρακτηριστικά.

Nα σημειωθεί πως μόλις σήμερα Τετάρτη 25 Μαΐου , η Δημοτική Αστυνομία του Αγρινίου προχώρησε σε νέα «επιχείρηση σκούπα» στο κέντρο του Αγρινίου, βεβαιώνοντας και νέα πρόστιμα…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...