Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

Eπιστολή του Σωματείου Εργαζομένων του Κ.Κ. Κορυδαλού προς στους αρμοδίους Υπουργούς για τη προσωπική διαφορά των π.Δ.Α. που μετατάχθηκαν σε Καταστήματα Κράτησης


Προς :     Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
                           κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη
                         Αν. Υπουργό Εσωτερικών & Διοικ. Ανασυγκρότησης
                          κ. Βερναρδάκη Χριστόφορο
                        Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθ. Δικαιωμάτων
                          κ. Παρασκευόπουλο Νικόλαο
Κοινοποίηση :   Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής  Πολιτικής ΥΔΔΑΔ
                          κ. Φυτράκη Ευτύχιο
                        : Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας


ΘΕΜΑ: Προσωπική διαφορά πρώην Δημοτικών Αστυνομικών στα Καταστήματα Κράτησης

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, σύμφωνα με το προσχέδιο σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Ρυθμίσεις θεμάτων ΟΤΑ και άλλες διατάξεις», συγκεκριμένα στο άρθρο 28 αναφέρει ότι:
«Εξαίρεση από γενική ρύθμιση της παρ. 22 του άρθρου 3 του ν.3845/2010, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 2 του ν.3899/2010 
Εξαιρείται από την περικοπή η προσωπική διαφορά των υπαλλήλων που μετατάσσονται ή μεταφέρονται στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, συμπεριλαμβανομένων και των υπαλλήλων που μετατάχθηκαν στο πλαίσιο της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας του άρθρου 30 του ν. 4223/2013, όπως ισχύει σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού καθώς και των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων, οι οποίοι επανήλθαν στην υπηρεσία, δυνάμει των διατάξεων του ν. 4325/2015 (Α΄47).»
Οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί που μετατάχθηκαν στα Καταστήματα Κράτησης μέσω της διαδικασίας διαθεσιμότητας-κινητικότητας του ν.4172/2013, υφίστανται από τότε μία κατάφωρη αδικία από την περικοπή της προσωπικής διαφοράς τους, επισημαίνοντας σας ότι επιτελούν καθημερινά ένα εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο έργο. Για λόγους αξιοκρατίας, δικαιοσύνης και ισάξιας μεταχείρισης του προσωπικού στο δημόσιο τομέα, ζητούμε να προστεθεί στο τέλος του άρθρου 28 του προσχέδιου σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Ρυθμίσεις θεμάτων ΟΤΑ και άλλες διατάξεις» η φράση: «καθώς και των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών που μετατάχθηκαν στα Καταστήματα Κράτησης βάση του ν.4172/2013 (Α’ 167)».
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
                             

                            Ο Πρόεδρος                                 Ο Γενικός Γραμματέας

                   
                    Αντωνακόπουλος Κων/νος                     Λούκος Ευάγγελος

1 σχόλια :

Boyka είπε...

Αυτο το σωματειο μαχεται με σθενος. Μπραβο τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...