Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016

Βερναρδάκης: Έρχονται ειδικά συστήματα κινητικότητας

Την εφαρμογή ειδικών συστημάτων κινητικότητας στο Δημόσιο για ειδικές κατηγορίες υπαλλήλων, προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στον Στέργιο Ζιαμπάκα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το νομοσχέδιο για την κινητικότητα και για το εάν θα υπάρξουν απαγορεύσεις στις μετακινήσεις προσωπικού από κάποιους συγκεκριμένους κλάδους, κάνει γνωστό ότι «στόχος είναι να υπάρξουν οι λιγότεροι κατά το δυνατόν περιορισμοί. Προφανώς υπάρχουν ορισμένες τελείως ειδικές περιπτώσεις για τις οποίες όμως θα προβλεφθούν ειδικά συστήματα κινητικότητας».

Ακόμη αναφέρει ότι και οι πολιτικές κινήτρων για τις μετακινήσεις υπαλλήλων που συγκεντρώνουν δύσκολα το ενδιαφέρον των δημοσίων υπαλλήλων, «θα αναδομηθούν».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Βερναρδάκης εξηγεί ότι η νέα κινητικότητα θα είναι μια απλή διοικητικά διαδικασία αποκεντρωμένη και εθελούσια, που θα συνδέει τις επιλογές του προσωπικού με τις ανάγκες των φορέων.

«Θα είναι διαφανής και σχεδόν συνεχής. Θα συνδεθεί με την αναδιοργάνωση της διοίκησης σε νέα ψηφιακά οργανογράμματα. Θα υποβοήσει καταλυτικά την πολιτική προσλήψεων στο Δημόσιο, αφού θα τις κάνει απολύτως λειτουργικές», είναι ένα απόσπασμα από όσα λέει στη συνέντευξη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...