Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016

Πύργος: Η Δημοτική Αστυνομία στη…μάχη με τα αδέσποτα

Ελέγχους για τον περιορισμό των αδέσποτων ζώων, περιστατικά που διαπιστώνονται σχεδόν κάθε καλοκαίρι στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Πύργου και κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές, ξεκινά τις επόμενες ημέρες η Δημοτική Αστυνομία, υλοποιώντας ένα νέο πρόγραμμα του δήμου, που έχει ως σκοπό την παύση φαινομένων εγκατάλειψης αδέσποτων ζώων και κυρίως σκυλιών, που εμφανίζονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του για το θέμα ο δήμαρχος του Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, το καλοκαίρι, αρκετοί παραθεριστές που φτάνουν στις παραθαλάσσιες περιοχές του Πύργου, φέρνουν μαζί τους και ζώα, ως φύλακες, τα οποία κρατούν μόνο για μερικούς μήνες και στη συνέχεια τα εγκαταλείπουν στους δρόμους. Κάτι τέτοιο, είναι που θα προσπαθήσει η δημοτική αρχή, με την συμμετοχή της Δημοτικής Αστυνομίας, να σταματήσει, όπως επεσήμανε ο κ. Λιατσής, προκειμένου να πάψει από τη μία η ανάπτυξη αγέλων μέσα στην πόλη και στις υπόλοιπες περιοχές και από την άλλη, να ενημερωθεί ο κόσμος για την αναλγησία ορισμένων συνανθρώπων μας, που με τις ενέργειές τους αυτές, δείχνουν να μην σέβονται τους νόμους.

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά, όπως αναφέρουν πηγές, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα τους κατοίκους του Πύργου, καθώς σε πολλές περιπτώσεις έχουν συμβεί περιστατικά επιθέσεων. Από την άλλη, τα ζώα αυτά, αναπαράγονται με ταχείς ρυθμούς κάτι που έχει ως αποτέλεσμα μέσα σε λίγους μήνες, ολόκληρες αγέλες να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Πόρτα – πόρτα

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Λιατσής, το επόμενο διάστημα δημοτικοί αστυνομικοί, θα υλοποιούν ελέγχους στις παραθαλάσσιες περιοχές από Σπιάντζα έως Κατάκολο, από τους οποίους, η δημοτική αρχή, ευελπιστεί ότι θα καταγράψει πλήρως την παρουσία ή όχι σκυλιών στις κατοικίες.

Ο κάθε ετεροδημότης θα πρέπει να αποδεικνύει με πιστοποιητικά και βιβλιάρια υγείας, πως το σκυλί που έχει στην επίβλεψή του, του ανήκει, είναι υγιές και εμβολιασμένο, την ράτσα του και το όνομα στο οποίο ακούει.

Παράλληλα, στα σχέδια της δημοτικής αρχής, είναι όπως ανέφερε ο κ. Λιατσής, να γίνει καταγραφή και των ζώων που φιλοξενούνται από ιδιοκτήτες που διαμένουν μέσα στον οικιστικό ιστό, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο οι έλεγχοι να ενταθούν κυρίως στην πλατεία, που απαραίτητα ο κάθε ιδιοκτήτης θα είναι υποχρεωμένος να φέρει μαζί με το σκυλί του και τον απαραίτητο εξοπλισμό για τις ακαθαρσίες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...