Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Επιστολή Δημ. Αστυνομικού της ΕΛ.ΑΣ. στο Policenet.gr: «καταρρακώνεται η αξιοπρέπεια μου κάθε φορά που κάποιος με ρωτάει τι κάνω στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»

Είμαι ένας από τους 312 Δημοτικούς Αστυνομικούς που παρέμειναν στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ευσυνείδητα.

Ευσυνείδητα ως πρώτη επιλογή μου, είχα βάλει Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ..

Ευσυνείδητα τον Μάιο του 2015 επέλεξα να παραμείνω (τόσο εγώ όσο πιστεύω και οι περισσότεροι από τους παραμείνοντες) στην ΕΛ.ΑΣ. αν και είχα προϋπηρεσία στην Δημοτική Αστυνομία 24 χρόνια.

Το επέλεξα γιατί ήθελα και πίστευα – πιστεύαμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε.

Σε ένα μήνα συμπληρώνονται (δυστυχώς) δύο χρόνια που είμαστε στο Σώμα.

Είμαστε χωρίς αρμοδιότητες, όμως κάνουμε τα πάντα σκοπιές, μεταγωγές, εγκλεισμούς, μέτρα σε γήπεδα, βοηθοί Αξ. Υπ., εκτός από ένοπλες φυλάξεις, γιατί το θέλουμε και προσπαθούμε όσο μπορούμε να συμβάλλουμε στην απρόσκοπτη λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος που υπηρετούμε.

Δύο χρόνια μετά και συνεχίζουμε να φοράμε την φαιοπράσινη στολή, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να μας μπερδεύουν με Αστυνομικούς της Υ.Α.Τ. ή κάποιες άλλες με Δημοτικούς

Δύο χρόνια συνεχίζουμε να μην έχουμε ούτε καν Υπηρεσιακή Ταυτότητα (μέχρι και οι Π.Υ. έχουν), με κίνδυνο να κατηγορηθούμε για αντιποίηση Αρχής.

Δύο χρόνια τώρα συνεχίζουμε να είμαστε μία ακαθόριστή κατηγορία υπαλλήλων (ένστολοι αλλά Π.Υ.).

Το αποκορύφωμα σε όλα αυτά που βιώνουμε από το 2013 και μετά, ήταν ότι ενώ το 2013 είχε μπει σαν κριτήριο για την εισαγωγή μας στην ΕΛ.ΑΣ. η ηλικία των 50 ετών, οι υγειονομικές και οι ψυχοτεχνικές εξετάσεις, οι σωματομετρικές μας διαστάσεις καθώς και η μοριοδότηση για υπηρέτηση σε Ειδικές Δυνάμεις, η κατοχής άδειας οδήγησης μηχανής και αυτοκινήτου, ξαφνικά προέκυψε διαταγή σύμφωνα με την οποία, οι μέχρι 40 ετών είχαν δικαίωμα επιλογής για Π.Υ. ή Ε.Φ., οι άνω των 40  αυτοδίκαια κατατάσσονται σε καθεστώς Π.Υ., χωρίς καν το δικαίωμα επιλογής !!!

Δηλαδή οι άνω των 40 ετών κρίνονται (πως?????) ως μη μάχιμοι και ρίχνονται στο «Καιάδα»

Και ερωτώ, δεν είναι επιεικώς άδικο  όλο αυτό ???

Δεν είναι άδικο αυτό που συνεχίζουμε και βιώνουμε ???

Γιατί συνεχίζουν να παίζουν με τη ζωή μας δύο χρόνια τώρα ???

Είμαστε άνθρωποι, είμαστε οικογενειάρχες και πάνω από όλα έχουμε αξιοπρέπεια (η οποία καταρρακώνεται κάθε φορά που κάποιος με ρωτάει τι κάνω στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας) πραγματικά δεν έχω τι να απαντήσω …

Επιτέλους ας δώσει κάποιος λύση στα θέματα που προανέφερα

Ας μπει επιτέλους τέλος στο μαρτύριο αυτό που ζούμε από το 2013


Δείτε και πως αντιμετωπίζονται από κάποιους, υποτίθεται εν δυνάμει συναδέλφους τους Αστυνομικούς, οι οποίοι σχολιάζουν την επιστολή στη σελίδα του policenet.gr στο facebook :

1 σχόλια :

Boyka είπε...

Φιλε μου εαν ηθελες αξιοπρεπεια να επστρεφες στην δημοτικη αστυνομια. Η ΕΛΑΣ δεν επιθυμουσε την παραμονη σας και το κρατος σας εκανε ενα μεγιστο δωρο να σας δωσει αλλες θεσεις για να βρητε την ηρεμια. Εσυ επεμεινες και απο φοβο του δρακουλιαρη επελεξες να μεινεις και τωρα θα δεχτεις τις συνεπειες.Προδωσες την υπηρεσια που σε ταισε τοσα χρονια γιατι σκεφτηκες οτι θα γινεις διοικητικος και θα αραξεις. Δεν περιμενε εσας η ΕΛΑΣ, εχει αξιωματικους και λεουρες για να κανουν αυτη την δουλεια. Το μονο ποστο ειναι αγγαριομαχος και σε αυτο θα βρειτε μπολικη δουλιτσα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...