Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης: 67 εναντίον όλων!

Αυτό είναι το νούμερο των ανθρώπων που απαρτίζουν αυτήν τη στιγμή την δημοτική αστυνομία που επαναλειτούργησε μετά την καταστροφική περίοδο παύσης της. 67 άνθρωποι χωρισμένοι σε 2 βάρδιες αγωνίζονται εναντίον των διπλοπαρκαρισμένων, των τραπεζοκαθισμάτων και των κατ΄εξακολούθηση παραβατών σε ό,τι έχει να κάνει με τον δημόσιο χώρο της πόλης. Και συγχρόνως κατορθώνουν να επιτελούν και κοινωνικό έργο αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στις υπηρεσίες προστασίας του πολίτη (η Δημοτική Αστυνομία, σε συναρμοδιότητα με την ΕΛ.ΑΣ., εξυπηρετεί μέσω τηλεφωνικού ραντεβού, στον αριθμό 2313-317933, περιπτώσεις βεβαίωσης γνησίου της υπογραφής κατ’ οίκον, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Ενδεικτικά τον Μάρτιο του 2016 πραγματοποιήθηκαν 317 αντίστοιχες θεωρήσεις, με μέγιστο χρόνο αναμονής τις δύο ημέρες και τον Ιούνιο 276 αντίστοιχες θεωρήσεις).

Ξεκινώ μ΄αυτήν την προσέγγιση για να προλάβω όσους θεωρούν ότι δεν τους βλέπουν αρκετά και ούτε όσο συχνά θα ήθελαν και θα έπρεπε. Και όμως τα στοιχεία που δόθηκαν δείχνουν ότι αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν καθημερινά υπερβάλλοντας εαυτόν, προσπάθώντας να κρατηθούν νηφάλιοι μπροστά στον παραβάτη που συχνά παραφέρεται, ακόμη συχνότερα τους περιφρονεί και ακόμη συχνότερα επαναλαμβάνει την παράβαση μόλις οι δημοτικοί αστυνομικοί γυρίσουν την πλάτη τους.

Τον Σεπτέμβρη που ξεκίνησαν η κατάσταση στην πόλη είχε ξεφύγει και παρόλο που πολλοί θα πείτε ότι τίποτα δεν έχει γίνει, θυμηθείτε την κατάσταση στη Λεωφόρο Νίκης και της Τσιμισκή πριν τον Σεπτέμβρη. Οι έλεγχοι και το στοίχημα της ανακατάληψης της πόλης και η απόδοσή του στον πρώτο δικαιούχο, τον πεζό, ξεκίνησε με ελέγχους στους τρεις κεντρικούς δρόμους του κέντρου: Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Νίκης. Μερικούς μήνες αργότερα προσπάθησαν να βάλουν μια τάξη στην Ερμού αλλά με το κομμάτι στην Αριστοτέλους να έχει μόνιμο πρόβλημα λόγω του Αστυνομικού τμήματος που όλο μετακομίζει και όλο στο ίδιο μέρος μένει, το στοίχημα μάλλον χάθηκε. Η προσπάθεια συνεχίζεται αλλά η εικόνα έχει αλλάξει ελάχιστα. Αντίθετα στις τρεις κεντρικές αρτηρίες η εικόνα βελτιώθηκε εντυπωσιακά. Γεγονός που επιβεβαιώνει και ο ΟΑΣΘ που είδε τους χρόνους των δρομολογίων του να μειώνονται κατά την διέλευση απ΄το κέντρο.

Αλλά ας μιλήσουν τα νούμερα καταρχήν: Στους 5 πρώτους μήνες λειτουργίας της Δημοτικής βεβαιώθηκαν (κρατιέστε;) 56.000 κλήσεις. Αυτές αφορούν παράνομο παρκάρισμα σε πεζοδρόμια, πεζοδρόμους, ποδηλατόδρομους, διπλοπαρκαρισμένα και τραπεζοκαθίσματα και σε άδειες λειτουργίας καταστημάτων εστίασης. Στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν 9900 επιχειρήσεις στον χώρο της εστίασης. Το 1/3 από αυτές χωρίς άδεια λειτουργίας...2 σχόλια :

valadis papadopoulos είπε...

Συγχαρητηρια συναδελφοι.καλη δυναμη στον αγωνα σας.

ΤΕΟ είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...