Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Ανοιχτή επιστολή-κάλεσμα του Θ. Θωμαΐδη, πρώην προέδρου του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Θεσσαλονίκης (ΣΔΑΘ)

Συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια κινητικότητα από διάφορες κατευθύνσεις για θέματα που απασχολούν τους Δημοτικούς Αστυνομικούς , πρώην και νυν, η οποία εκφράζεται με προσχέδια νόμων , ανακοινώσεις και δημοσιεύματα. Κύριο χαρακτηριστικό όλων η προσπάθεια επίλυσης αυτών των θεμάτων αλλά με τρόπο αποσπασματικό χωρίς κεντρικό σχεδιασμό και με αδυναμία λήψης δραστικών αποφάσεων που θα δώσουν οριστική λύση-δικαίωση στους εργαζόμενους και την υπηρεσία που ταλαιπωρούνται εδώ και 3 χρόνια.

Η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας από τη σημερινή κυβέρνηση ήταν μια πράξη δικαίωσης των αγώνων που δόθηκαν από τους εργαζόμενους όμως μια σειρά μέτρων που έπρεπε να ληφθούν ώστε να στηριχθεί η “νέα” υπηρεσία και η τεράστια προσπάθεια των Δημοτικών Αστυνομικών παραμένει στις καλένδες των κυβερνώντων.

Δυστυχώς αυτό το κρίσιμο διάστημα οι Δημοτικοί Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης παραμένουν χωρίς επίσημη συνδικαλιστική εκπροσώπηση αφού το ΣΔΑΘ διέκοψε την λειτουργία του μετά την κατάργηση. Τα θέματα όμως που απασχολούν και θα συνεχίσουν να απασχολούν τους εργαζόμενους είναι ζωτικής σημασίας και δεν επιτρέπει εφησυχασμούς ούτε την πολυτέλεια της παρατήρησης των εξελίξεων. Απαιτείται εγρήγορση και δραστική παρέμβαση στα τεκταινόμενα. Τις εξελίξεις πρέπει να τις προκαλέσουν και να τις κατευθύνουν οι εργαζόμενοι. 

Για το λόγο αυτό θεωρώ απαραίτητη την επανίδρυση του ΣΔΑΘ, ενός σωματείου πρότυπο που όσα χρόνια λειτουργούσε ήταν δίπλα στους εργαζόμενους μακρυά από κομματικές εξαρτήσεις και με καθαρό λόγο και βλέμμα. Στα χνάρια του παλιού Σωματείου, σοφότεροι όμως καλώ τους Δημοτικούς Αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης να βγούνε μπροστά και να διεκδικήσουν, όπως έκαναν πάντα, το παρών αλλά κυρίως το μέλλον της υπηρεσίας. Το νέο ΣΔΑΘ οφείλει να ανοίξει την πόρτα του και σε όλους του Δημοτικούς Αστυνομικούς της χώρας που δεν έχουν κλαδική συνδικαλιστική κάλυψη και να αποτελέσει, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία Δ.Α ,την ενιαία ισχυρή φωνή των Δημοτικών Αστυνομικών και έναν αξιόπιστο και σοβαρό συνομιλητή με την εκάστοτε κυβέρνηση. Σε αντίθετη περίπτωση το μέλλον του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας προβλέπεται ζοφερό και κυρίως με ημερομηνία λήξης όχι πολύ μακρινής.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΘΩΜΑΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Δημοτικός Αστυνομικός καταναγκασμένος να εργάζεται στο Τμήμα Αδειών διαμονής Πολύγυρου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...