Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Το κυκλοφοριακό «πληγή» για το κέντρο του Βόλου - Ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας με επιπλέον προσωπικό από...μετατάξεις δρομολογεί ο Δήμος Βόλου

Την ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας με επιπλέον προσωπικό δρομολογεί ο Δήμος Βόλου, προκειμένου να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν στους τομείς παροχής υπηρεσιών και ελέγχου, κυρίως όμως στην επίλυση του οξυμένου κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο της πόλης. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις ώρες αιχμής η κυκλοφορία στη Δημητριάδος γίνεται σε ένα ρεύμα, λόγω των σταθμευμένων οχημάτων στην αριστερή άκρη του δρόμου και στον λεωφορειόδρομο. Η Δημοτική Αρχή Βόλου υπέβαλε ήδη προς το αρμόδιο υπουργείο αίτημα σχετικά με την ενίσχυση της Υπηρεσίας με επιπλέον 10 δημοτικούς αστυνομικούς που θα προκύψουν από μετατάξεις.

Με την επανασύστασή της η Δημοτική Αστυνομία Βόλου στελεχώθηκε με πέντε άτομα προσωπικό, τα οποία, ωστόσο, δεν επαρκούν για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που προκύπτουν στους τομείς παροχής υπηρεσιών και ελέγχου.

Οι πέντε συνολικά δημοτικοί αστυνομικοί που απασχολούνται στην Υπηρεσία δεν επαρκούν για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της και σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και τα ρεπό των εργαζομένων, με τη δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας στις προαναφερόμενες περιπτώσεις να μειώνεται περαιτέρω.

Σύμφωνα με την αρμόδια Αντιδημαρχία, που έχει στον έλεγχό της η Δημοτική Αστυνομία, με το υπάρχον διαθέσιμο προσωπικό των πέντε δημοτικών αστυνομικών καλύπτονται οριακά οι ανάγκες που προκύπτουν σχετικά με τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στο κέντρο του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, καθώς και σε συνοικίες.

Το ελάχιστο, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Βόλου, προσωπικό των πέντε δημοτικών αστυνομικών πέρα από τη ρύθμιση της κυκλοφορίας δεν έχει τη δυνατότητα να καλύπτει και άλλες ανάγκες που προκύπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, όπως είναι οι αυτοψίες και ο έλεγχος των καταγγελιών που υποβάλλονται.

Επιτακτική είναι για τη Δημοτική Αρχή Βόλου η ανάγκη άμεσης επίλυσης του κυκλοφοριακού προβλήματος που παρατηρείται στο κέντρο και ειδικά στη Δημητριάδος, όταν τις ώρες αιχμής η κίνηση διεξάγεται σε ένα ρεύμα λόγω των σταθμευμένων οχημάτων στην αριστερή άκρη του δρόμου και στον λεωφορειόδρομο.

Στο μεταξύ, προκειμένου η Δημοτική Αρχή Βόλου να πετύχει την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της Υπηρεσίας σχετικά με την παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες, καθώς και την αντίστοιχη ελέγχων δρομολογεί ήδη την ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας με επιπλέον προσωπικό συνολικού αριθμού 10 ατόμων.

Σε αυτό το πλαίσιο υπέβαλε ήδη προς το αρμόδιο υπουργείο σχετικό αίτημα, προκειμένου να εγκριθεί από την πλευρά του η ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου με επιπλέον δέκα άτομα προσωπικό, έτσι ώστε η συνολική δύναμη της Υπηρεσίας να ανέλθει στους 15 υπαλλήλους και να καλύπτονται οι ανάγκες που προκύπτουν αυξημένες στην άσκηση των αρμοδιοτήτων της.

Να σημειωθεί ότι όπως προκύπτει από την αρμόδια Αντιδημαρχία Βόλου το αίτημα προς το υπουργείο αναφέρει τη μετάταξη δέκα υπαλλήλων από Δημόσιες Υπηρεσίες και όχι την πρόσληψη νέου προσωπικού.

Τέλος, από τον Δήμο Βόλου τονίζεται ότι στη σχετική πρόταση δεν περιλαμβάνεται η περίπτωση μετάταξης δημοτικών υπαλλήλων από άλλες Υπηρεσίες της Δημοτικής Αρχής προς τη Δημοτική Αστυνομία.

e-thessalia.gr

Σχόλιο:

Αποδεσμεύστε κύριοι επιτέλους τους εκπαιδευμένους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς που ζητούν να επιστρέψουν στην Δημοτική Αστυνομία από τις υπηρεσίες που μετατάχθηκαν ελέω Μητσοτάκη (Καταστήματα Κράτησης, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις κτλ.) και η πανελλαδική ενίσχυση θα επιτευχθεί σε χρόνο dt και ανέξοδα. Τα υπόλοιπά είναι να 'χαμε να λέγαμε...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...