Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016

24.677 νεοδημοκράτες ζητούν ξανά...απολύσεις από τον «υπουργό των απολύσεων»!

Στην «γραμμή» Μητσοτάκη – υπουργού των απολύσεων αναφορικά με το Δημόσιο φαίνεται ότι κινούνται 24.677 νεοδημοκράτες που έλαβαν μέρος στην ηλεκτρονική διαβούλευση στην οποία προχώρησε το κόμμα τους.

Συγκεκριμένα, πάνω από 8 στους 10 ζητούν «λουκέτο» σε κρατικούς φορείς προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα ενώ στην πλειοψηφία τους θέλουν αξιολόγηση των στελεχών και των υπηρεσιών από ανεξάρτητο φορέα. Επίσης, εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι παρά το γεγονός ότι το κόμμα τους κατέχει την πλειοψηφία σε δήμους και περιφέρειες, ελάχιστοι φαίνεται να πιστεύουν στην αποκέντρωση μέσω μεταφοράς αρμοδιοτήτων στην Αυτοδιοίκηση.

Αναλυτικά στο ερώτημα:  «Το κράτος χρειάζεται για τις ανάγκες του περισσότερα χρήματα απ’ όσα εισπράττει. Για να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του πώς κρίνετε τις παρακάτω επιλογές;», οι απαντήσεις ήταν κατά σειρά οι εξής:
  • Να κλείσουν κρατικοί φορείς για να μειωθεί το κόστος: Συμφωνώ: 84% – Διαφωνώ: 16%

  • Να  μειωθούν οι λειτουργικές δαπάνες του κράτους: Συμφωνώ: 90,4%  – Διαφωνώ: 9,6%

  • Να μειωθούν οι εξοπλιστικές δαπάνες:  Συμφωνώ: 50,8% -Διαφωνώ: 49,2%

Παράλληλα στο ερώτημα: «Πώς μπορεί να βελτιωθεί η λειτουργία του Δημόσιου στην Ελλάδα;» στο οποία είχαν μέχρι δύο επιλογές, απάντησαν ως εξής:
  • Με αξιολόγηση των στελεχών και των υπηρεσιών από ανεξάρτητο φορέα: 32,8%

  • Με διεύρυνση των υπηρεσιών που παρέχονται μέσω ίντερνετ: 25%

  • Με περιορισμό των γραφειοκρατικών διαδικασιών: 21,2%

  • Με συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών: 15,3%

  • Με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων σε φορείς της Αυτοδιοίκησης: 5,6%.

1 σχόλια :

George Missas είπε...

Θα ήθελα εδώ να σας πω κάποιά πραγματα για προβληματισμό. Επειδή έχω πολύ μεγάλη πείρα σε έρευνες θα ήθελα να σκεφτείτε το εξής : Είναι αντιπροσωπευτική η έρευνα όταν σου δίνω Φιξ απαντήσεις; Πήχη θα ρωτήσω εγώ Τι πρέπει να κάνουμε με το δάσος της Πάρνηθας; Α να το κάψουμε Β να το χτίσουμε. Όταν το εύρος των απαντήσεων είναι περιορισμένο η έρευνα είναι αυτό που λέμε κατευθυνόμενη και ουδεμία αξία έχει. Όμως δεν εκπλήσσομαι γιατί Οι έρευνες αυτό το τύπου απευθύνονται σε ημιμαθείς και ζηλιάρηδες και πολλές φορές αμόρφωτους ψηφοφόρους ακριβώς δηλαδή το προφίλ των ψηφοφόρων της νέας Δημοκρατίας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...