Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Νέος «πονοκέφαλος» για τον Δήμαρχο Θεσ/νίκης Γ. Μπουτάρη από τα 4,5 εκατ. ευρώ χρεών σε ασφαλιστικές εισφορές

Νέο "πονοκέφαλο" προκαλεί στη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη η οφειλή ύψους 4,5 εκατ. ευρώ για ασφαλιστικές εισφορές προς το πρώην ΤΥΔΚΥ (Τομέας Ασφάλισης Δημοτικών Κοινοτικών Υπαλλήλων) που δεν καταβλήθηκαν την περίοδο 1999-2008 και αφορούν την υπόθεση της "μαύρης τρύπας" στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Τις τελευταίες ώρες βρέθηκαν στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης υπάλληλοι του ΙΚΑ για να επιδώσουν στη διοίκηση του Δήμου τη βεβαίωση οφειλής. Η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιούλη Ρανέλλα, μιλώντας το πρωί στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Πρωινό στο Πρακτορείο" ανέφερε σχετικά: "το κλιμάκιο του ΙΚΑ ήρθε στο δημαρχείο και μας επέδωσε μία νέα βεβαίωση οφειλής, από τις πολλές που έχουν έρθει μέχρι σήμερα, ύψους 4,5 εκατ. ευρώ χωρίς τις προσαυξήσεις. Μιλάμε για μεγαλύτερο ποσό, διότι αφορά πολλά έτη και είναι ασφαλιστικές εισφορές που δεν αποδόθηκαν"

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, η νομική υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης καλείται μέσα στις επόμενες 30 ημέρες να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά προκειμένου να καταθέσει ένσταση σχετικά με την καταβολή του συγκεκριμένου ποσού. "Εμείς θεωρούμε ότι ο έλεγχος δεν έγινε σωστά, δεν έγινε αντιπαραβολή με τις μισθοδοτικές καταστάσεις, που βρίσκονται στο αρχείο του Δήμου. Τώρα, μέσα στον Αύγουστο, που λείπουν με άδειες οι υπάλληλοι πρέπει να γίνει ουσιαστική δουλειά. Τον έλεγχο που δεν έκανε το ΙΚΑ θα πρέπει να τον κάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με δικό του προσωπικό, για να αντιπαραταθεί σε όλα αυτά" υπογράμμισε η αντιδήμαρχος. Μάλιστα, η κ. Ρανέλλα παραδέχτηκε πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει αυτό το ποσό" και πως "όπως ενημερωνόμαστε περιμένουν και άλλα ταμεία στη σειρά, στα οποία δεν έχουν αποδοθεί εισφορές κατά το παρελθόν"


Επιπλέον, λόγω των οφειλών, ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να λάβει ασφαλιστική ενημερότητα από το ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν κονδύλια από ευρωπαϊκά προγράμματα που φτάνουν τα 3,6 εκατ. ευρώ. "Είναι ευρωπαϊκά προγράμματα για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, για τους παιδικούς σταθμούς, για τον ξενώνα κακοποιημένης γυναίκας και υπάρχει περίπτωση να τα χάσουμε. Ο νόμος λέει πως κατ' εξαίρεση ασφαλιστική ενημερότητα δίνεται για ευρωπαϊκά προγράμματα με κοινωνικό όφελος. Όλο αυτό το θέμα, το ΙΚΑ το πάει από γραφείο σε γραφείο και δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση με αποτέλεσμα να έχουν ήδη χαθεί οι ημερομηνίες για κάποια μικρά προγράμματα" πρόσθεσε η κ.Ρανέλλα.

www.dikaiologitika.gr

1 σχόλια :

John 007 είπε...

Δυστυχώς τέτοια προβλήματα θα ανακύπτουν συνεχώς. Και ποιος θα μας εκπροσωπεί για να τα επιλύει; Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι επιβεβλημένη η δημιουργία Πανελλήνιου σωματείου ώστε να μπορούμε να διεκδικούμε μαζικά και να έχει δύναμη η φωνή μας. Ας ξεκινήσει επιτέλους από τους μεγάλους δήμους που έχουν αρκετό προσωπικό μία πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι κυρίως από την επαρχία που έχουν πολύ λιγότερο προσωπικό, όπως για παράδειγμα εγώ που είμαι ο μοναδικός υπάλληλος του κλάδου στον Δήμο μου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...